
Elzasser Flammkuchen
1 Bewertung
- 15 - 20 min.
- 170° C
- 160° C
- ca. 20 min.
Ingrediënten:
- 1 pak Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g met potje saus 200 g
- 125 g crème fraîche
- 2 eidooiers
- 2-3 uien in dunne ringen gesneden
- 150 g gerookte spekreepjes
- Peper
Gemaakt met

Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 170° C.
-
Stap 2
Rol het pizzadeeg met het meegerolde bakpapier uit op een bakblik.
-
Stap 3
Rol de randen op, zodat het mengsel er straks niet uit loopt.
-
Stap 4
Meng de eidooiers en crème fraîche.
-
Stap 5
Breng op smaak met zout en peper.
-
Stap 6
Bestrijk het deeg met het eidooier crème fraîche mengsel.
-
Stap 7
Fruit de uienringen in olie.
-
Stap 8
Verdeel de uienringen en de spekjes over de pizzabodem.
-
Stap 9
Bak het deeg in Ca. 15 - 20 min.
Tip
Tip: serveer bij de Elsässer Flammkuchen een droge Riesling wijn!