Kerstkrans
Niets zegt “feestdagen” als de geur van een versgebakken kerstkrans met spijs uit de oven. Met dit makkelijke kerstkrans recept maak je een klassieker die er prachtig uitziet én heerlijk smaakt. De combinatie van knapperig bladerdeeg en romige amandelspijs is onweerstaanbaar. Perfect bij de koffie, als dessert of gewoon tussendoor in de kerstvakantie. En met het verse bladerdeeg van Tante Fanny wordt je kerstkrans bakken een fluitje van een cent.
- ca. 25 Min.
- 180°C
- 170°C
- ca. 20 Min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg 270 g
- 150 g ongezouten amandelen, fijngemalen
- 150 g poedersuiker
- Rasp van een 1/2 citroen
- 1 ei
- 1 tl kaneel
- 1 eigeel
Bereidingswijze
-
Stap 1
Voor de amandelspijs de poedersuiker, de fijn gemalen amandelen, het ei, citroensap/ rasp en het kaneel tot een gladde massa mixen.
-
Stap 2
De amandelspijs tot een gladde rol vormen en in vershoudfolie rollen. Leg deze rol voor ca. 1 uur in de koelkast.
-
Stap 3
Verwarm de oven voor op 180° C. Bereid het deeg voor volgens de aanwijzing op de verpakking.
-
Stap 4
Rol het deeg uit op het bakpapier en snij in de lengte een strook van ca. 3 cm breed af. Deze is te gebruiken om decoratie uit te steken. Leg de amandelspijsrol op het deeg en rol het deeg er omheen. Je kunt hem nu naar eigen wens vormen. (rond of recht)
-
Stap 5
Steek vormpjes uit het deeg (bv. sterren of blaadjes) en leg deze op de vorm.
-
Stap 6
Leg de kerstkrans met de naad naar beneden met het bakpapier op een bakplaat.
-
Stap 7
Smeer de kerstkrans met eigeel.
-
Stap 8
De bigarreaux of kersen na het bakken op de kerstkrans leggen.
Gebruik gerust kant-en-klare amandelspijs als je weinig tijd hebt. Of geef het bakken van je kerstkrans een twist door wat sinaasappelrasp of stukjes pure chocolade aan de vulling toe te voegen voor een extra feestelijk effect!