 
            
                        Kerstkrans
- ca. 25 Min.
- 180°C
- 170°C
- ca. 20 Min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg 270 g
- 150 g ongezouten amandelen, fijngemalen
- 150 g poedersuiker
- Rasp van een 1/2 citroen
- 1 ei
- 1 tl kaneel
- 1 eigeel
 
                             
                        Bereidingswijze
- 
            Stap 1Voor de amandelspijs de poedersuiker, de fijn gemalen amandelen, het ei, citroensap/ rasp en het kaneel tot een gladde massa mixen. 
- 
            Stap 2De amandelspijs tot een gladde rol vormen en in vershoudfolie rollen. Leg deze rol voor ca. 1 uur in de koelkast. 
- 
            Stap 3Verwarm de oven voor op 180° C. Bereid het deeg voor volgens de aanwijzing op de verpakking. 
- 
            Stap 4Rol het deeg uit op het bakpapier en snij in de lengte een strook van ca. 3 cm breed af. Deze is te gebruiken om decoratie uit te steken. Leg de amandelspijsrol op het deeg en rol het deeg er omheen. Je kunt hem nu naar eigen wens vormen. (rond of recht) 
- 
            Stap 5Steek vormpjes uit het deeg (bv. sterren of blaadjes) en leg deze op de vorm. 
- 
            Stap 6Leg de kerstkrans met de naad naar beneden met het bakpapier op een bakplaat. 
- 
            Stap 7Smeer de kerstkrans met eigeel. 
- 
            Stap 8De bigarreaux of kersen na het bakken op de kerstkrans leggen. 
Tip: de amandelspijs kan ook vervangen worden door kant en klaar amandelspijs.
 
                 
                    		 
                    		 
                    			    