Klassieke Polsterzipf Tante Fanny

Klassieke Polsterzipf (Oostenrijkse specialiteit)

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
0 / 5
0 Bewertungen
vegetarisch recept
  • 12 - 15 min.
  • 220° C
  • 210° C
  • ca. 15 - 20 min.

Ingrediënten:

voor 15 Polsterzipf (zoet bladerdeegflapje):

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 220° C.

  2. Stap 2

    Haal het bladerdeeg ca. 10 min. voor het verwerken uit de koelkast.

  3. Stap 3

    Rol het deeg uit op het bakpapier en leg het op de bakplaat.

  4. Stap 4

    Snijdt er vierkanten van (ca. 8 x 8 cm).

  5. Stap 5

    Bestrijk de deegranden met het losgeklopte ei.

  6. Stap 6

    Leg de marmelade in het midden van het vierkant.

  7. Stap 7

    Vouw het vierkant in eendriehoek en druk de randen goed aan.

  8. Stap 8

    Bestrijk de driehoeken nu met ei.

  9. Stap 9

    Bak ze in het midden van de oven in ca. 12 - 15 min. goudbruin.

Tip

Tip: de deegranden met een vork samendrukken zorgt voor een extra accent.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.