
Recept: Rabarber plaattaart met frangipane

- 20-25 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
- 3-4 rabarberstengels
- 120 g zachte boter
- 120 g fijne kristalsuiker
- 120 g amandelmeel
- merg van een halve vanillestok
- 2 eieren
- 1 ei om te bestrijken
- een beetje fijne kristalsuiker om te bestrooien
- honing, om achteraf te besprenkelen


Bereidingswijze
-
Stap 1
De oven op 220⁰ C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.
-
Stap 2
Rol het deeg uit op het bakpapier.
-
Stap 3
Klop de zachte boter op hoge stand los met een handmixer.
-
Stap 4
De eieren en een deel van de suiker toevoegen en ondertussen flink doorkloppen.
-
Stap 5
De rest van de suiker, het vanille merg en amandelmeel toevoegen en dit op een lage stand erdoor kloppen.
-
Stap 6
Smeer de frangipane uit over de bodem en laat de randen een beetje vrij.
-
Stap 7
Snijd de rabarber stengels in de lengte doormidden. Snijd de stengels daarna op lengte zodat ze precies op het deeg passen. Leg de rabarber op de frangipane.
-
Stap 8
Smeer de randen van het deeg in met het losgeklopte ei en bestrooi het geheel met wat suiker.
-
Stap 9
Bak de taart gedurende 20-25 min. goudbruin in de oven.
-
Stap 10
Laat de taart afkoelen en besprenkel met honing naar smaak.