Rabarbertaart Tante Fanny

Recept: Rabarber plaattaart met frangipane

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
3 / 5
2 Bewertungen
vegetarisch recept
  • 20-25 min.
  • 220° C
  • 200° C
  • ca. 15 min.

Ingrediënten:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
  • 3-4 rabarberstengels
  • 120 g zachte boter
  • 120 g fijne kristalsuiker
  • 120 g amandelmeel
  • merg van een halve vanillestok
  • 2 eieren
  • 1 ei om te bestrijken
  • een beetje fijne kristalsuiker om te bestrooien
  • honing, om achteraf te besprenkelen
Rabarbertaart stappenfoto

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    De oven op 220⁰ C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.

  2. Stap 2

    Rol het deeg uit op het bakpapier.

  3. Stap 3

    Klop de zachte boter op hoge stand los met een handmixer.

  4. Stap 4

    De eieren en een deel van de suiker toevoegen en ondertussen flink doorkloppen.

  5. Stap 5

    De rest van de suiker, het vanille merg en amandelmeel toevoegen en dit op een lage stand erdoor kloppen.

  6. Stap 6

    Smeer de frangipane uit over de bodem en laat de randen een beetje vrij.

  7. Stap 7

    Snijd de rabarber stengels in de lengte doormidden. Snijd de stengels daarna op lengte zodat ze precies op het deeg passen. Leg de rabarber op de frangipane.

  8. Stap 8

    Smeer de randen van het deeg in met het losgeklopte ei en bestrooi het geheel met wat suiker.

  9. Stap 9

    Bak de taart gedurende 20-25 min. goudbruin in de oven.

  10. Stap 10

    Laat de taart afkoelen en besprenkel met honing naar smaak.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.