
Recept: zoete croissant van bladerdeeg met amandel

- ca. 15 - 20 min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten Voor 6 croissants:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
- 40 g amandelen, geraspt
- 3 el amandelen, gehakt
- 20 g paneermeel
- 40 g suiker
- 1 tl kaneel
- 30 g boter , om te bestrijken, gesmolten

Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven op 200° C boven-/en onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
-
Stap 2
Amandelrasp, paneermeel, suiker en kaneel mengen.
-
Stap 3
Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen en met de helft van de gesmolten boter bestrijken. Daarna de helft van het amandel mengsel hierover verdelen.
-
Stap 4
Het deeg op een met bakpapier bekleede bakplaat leggen en het meegerolde bakpapier van het deeg verwijderen.
-
Stap 5
Deeg met de andere helft van de gesmolten boter bestrijken en met de rest van het amandel mengsel bestrooien. De gehakte amandelen hierover verdelen en het deeg in 7 driehoeken snijden. Van de buitenste stukken, een driehoek vormen.
-
Stap 6
Vanaf de breedste kant het deeg oprollen tot een croissant en met de rest van de amandelen bestrooien.
-
Stap 7
Croissants in het midden van de oven in 15 - 20 minuten goudbruin bakken.
Bestrooi na het bakken de croissants met poedersuiker.