Recept: zoete croissant van bladerdeeg met amandel en kaneel - Tante Fanny

Recept: zoete croissant van bladerdeeg met amandel

en kaneel
Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
0 / 5
0 Bewertungen
vegetarisch recept
  • ca. 15 - 20 min.
  • 200° C
  • 180° C
  • ca. 15 min.

Ingrediënten Voor 6 croissants:

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven op 200° C boven-/en onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.

  2. Stap 2

    Amandelmeel, paneermeel, suiker en kaneel mengen.

  3. Stap 3

    Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen en met de helft van de gesmolten boter bestrijken. Daarna de helft van het amandelmengsel hierover verdelen.

  4. Stap 4

    Snijd het deeg in 7 driehoeken. Van de buitenste stukken een driehoek vormen.

  5. Stap 5

    Vanaf de breedste kant het deeg oprollen tot een croissant, met de rest van de gesmolten boter bestrijken, de rest van het amandelmengsel erover strooien en afmaken met wat amandelschaafsel.

  6. Stap 6

    Croissants in het midden van de oven in 15 - 20 minuten goudbruin bakken.

Tip

Bestrooi na het bakken de croissants met poedersuiker.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.