Recept: zoete croissant van bladerdeeg met amandel en kaneel - Tante Fanny

Recept: zoete croissant van bladerdeeg met amandel

en kaneel
0 / 5
(0 Beoordelingen)
logo vega
  • ca. 15 - 20 min.
  • 200° C
  • 180° C
  • ca. 15 min.

Ingrediënten Voor 6 croissants:

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven op 200° C boven-/en onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.

  2. Stap 2

    Amandelrasp, paneermeel, suiker en kaneel mengen.

  3. Stap 3

    Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen en met de helft van de gesmolten boter bestrijken. Daarna de helft van het amandel mengsel hierover verdelen.

  4. Stap 4

    Het deeg op een met bakpapier bekleede bakplaat leggen en het meegerolde bakpapier van het deeg verwijderen.

  5. Stap 5

    Deeg met de andere helft van de gesmolten boter bestrijken en met de rest van het amandel mengsel bestrooien. De gehakte amandelen hierover verdelen en het deeg in 7 driehoeken snijden. Van de buitenste stukken, een driehoek vormen.

  6. Stap 6

    Vanaf de breedste kant het deeg oprollen tot een croissant en met de rest van de amandelen bestrooien.

  7. Stap 7

    Croissants in het midden van de oven in 15 - 20 minuten goudbruin bakken.

Tipp

Bestrooi na het bakken de croissants met poedersuiker.

Meer passende recepten

Uw beoordeling:

Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.