Recept: Aardbeien schuimrolletjes

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
5 / 5
1 Bewertung

Zoooo licht en luchtig en heerlijk fruitig! Onze heerlijke aardbeienschuimrolletjes van bladerdeeg met aardbeiencrème zijn in een mum van tijd gebakken – precies de juiste hapjes voor warme zomerdagen!

  • 10 - 15 Min.
  • 220° C
  • 210° C
  • ca. 40 Min.

Ingrediënten voor 12 aardbeien schuimrolletjes:

  • 1 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
  • 200 g aardbeien, klein gesneden
  • 100 g poedersuiker
  • sap van een halve citroen
  • 200 g mascarpone
  • 125 g opgeklopte slagroom
  • 1 ei om te bestrijken
  • beetje poedersuiker om te bestrooien

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.

  2. Stap 2

    Verwarm de oven voor op 220°C boven-/onderwarmte.

  3. Stap 3

    Snijd het bladerdeeg in de lengte in 12 repen van ongeveer 2 cm breed.

  4. Stap 4

    Wikkel de deegreepjes diagonaal overlappend over ingevette schuimrol vorm. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, met de snijkant naar beneden, en bestrijk ze met losgeklopt ei.

  5. Stap 5

    Bak ongeveer 15 minuten in de oven in het midden. Haal vervolgens de nog hete schuimrolletjes van de vormpjes.

  6. Stap 6

    Pureer voor de room 2/3 van de aardbeien. Meng de mascarpone met poedersuiker, citroensap en aardbeienpuree. Spatel de slagroom en de overige stukjes aardbei erdoor.

  7. Stap 7

    Doe het aardbeienmengsel in een spuitzak en vul de schuimrolletjes ermee, bestrooi met poedersuiker en serveer. Onmiddellijk consumeren of in de koelkast bewaren tot het klaar is om te eten.

Tip

Als je geen vorm van een schuimrol hebt, maak dan kegels van aluminiumfolie.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.