Recept: Groentepizza met asperges, tuinbonen, doperwten en pesto
- ca. 20 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 25 min
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny Vers Spelt-pizzadeeg 400 g
- 150 g ricotta
- 2 bollen mozzarella
- peper en zout
- 350 g groene asperges
- 100 g tuinbonen, geblancheerd
- 100 g erwten, geblancheerd
- Olijfolie
- 30 g Basilicum
- 15 g pijnboompitten
- 15 g Parmezaanse kaas geraspt
- 1 teen knoflook
- 30 ml Olijfolie
- Peper en zout naar smaak
Voor de pesto:
Bereidingswijze
-
Stap 1
Doe alle ingrediënten voor de pesto in een blender en meng dit tot er een dikke pasta is ontstaan. Breng op smaak met peper en zout.
-
Stap 2
Verwarm de oven voor op 220° C boven-/onderwarmte en verwerk het deeg rechtstreeks uit de koelkast.
-
Stap 3
Rol het deeg uit en smeer de ricotta op de pizzabodem, snijd de mozzarella in plakken en leg dit erop. Bestrooi met peper en zout. Bak dit ongeveer 15 min. onderin de oven.
-
Stap 4
Snijd of breek ondertussen de harde onderkanten van de asperges. Houd de asperges bij de uiteinden vast en schaaf ze met een dunschiller in dunne lange repen.
-
Stap 5
Haal de pizza uit de oven en verdeel de aspergelinten, tuinbonen en erwten over de bodem.
-
Stap 6
Bak dit nog in 5 minuten, tot de groenten opgewarmd zijn.
-
Stap 7
Lepel de pesto over de pizza. Giet een beetje olijfolie erover en serveer direct.
Gemaakt voor Tante Fanny door: culinea.nl