Recept: Hartige kaassnacks

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
4 / 5
2 Bewertungen

Hartige kaassnacks maak je supersnel met vers bladerdeeg op rol. Met het verse bladerdeeg van Tante Fanny kan het allemaal.

 

 

  • 30 - 35 min.
  • 190° C
  • 170° C
  • ca. 20 min.

Ingrediënten Voor 2 grote hartige kaassnacks:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
  • ca. 400 g kruimige aardappelen, geraspt
  • 1 rode ui fijngesneden
  • 1/2 rode paprika, fijngesneden
  • 1 eidooier
  • 1 ei om te bestrijken, geklutst
  • 100 g kaas, geraspt
  • een beetje olie om in te bakken
  • zout en peper

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 190°C boven-/onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.

  2. Stap 2

    Knijp de aardappelrasp goed uit met je handen. Bak de ui, paprika en aardappelrasp kort in een pan en breng op smaak met zout en peper. Laat het mengsel in een zeef afkoelen en meng vervolgens de eidooier erdoor.

  3. Stap 3

    Het deeg met het meergerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen. Het deeg 1 keer in de lengte halveren. Bestrijk het deeg met ei.

  4. Stap 4

    Verdeel het mengsel in de lengte over de deegstukken en laat rondom ca. 2 cm vrij.

  5. Stap 5

    Rol het deeg op als een worst en druk de deegranden een beetje strak aan. Druk de deeguiteinden zo samen dat een ronde vorm met een gat in het midden ontstaat. Bestrijk het deeg opnieuw met ei en vul het gat met kaas.

  6. Stap 6

    Bak ze in het midden van de oven in 30 - 35 minuten goudbruin.

Tip

Ook lekker om wat gerookte zalm aan het aardappelmengsel toe te voegen.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.