Recept: Jalapeño cheddar croissants met courgette
Een croissant met pit! Deze jalapeño cheddar croissants met courgette kun je zo spicy maken als je zelf wilt. Voeg gewoon meer jalapeño toe! Dit is echt een heerlijke, hartige snack voor de lunch of als tussendoortje. Serveer deze jalapeño cheddar croissants ook eens met een lekkere tomatensalsa.
- 15-20 min.
- 200° C
- 180° C
- 15 min.
Ingrediënten voor 8 Jalapeño cheddar croissants met courgette:
- 1 rol Tante Fanny Vers Croissantdeeg 400 g
- 150 g geraspte cheddar
- Jalapeño’s, in pot, fijngehakt
- 1/2 courgette, in dunne plakken
- ei, losgeklopt om te bestrijken
- peper en zout
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.
-
Stap 2
Rol het croissantdeeg uit en verdeel in 8 driehoeken.
-
Stap 3
Beleg elke driehoek met een plak courgette, bestrooi eventueel met peper zout, verdeel de cheddar en wat jalapeño’s naar smaak erover.
-
Stap 4
Rol op tot een croissant en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
-
Stap 5
Bestrijk de croissants met losgeklopt ei, bestrooi met extra cheddar en bak de Jalapeño croissants in 15 – 20 minuten goudbruin en gaar.