Valentijnsdag hartjes - chocolade bladerdeeg stengels

Recept: Zoete Valentijnsdag harten

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
4 / 5
1 Bewertung

Een romantische variatie op de chocolade bladerdeeg stengels

Maak dit jaar Valentijnsdag extra speciaal met zelfgemaakte zoete harten van bladerdeeg. Dit eenvoudige recept is perfect voor iedereen die zijn of haar Valentijn wil verrassen met iets zoets. In plaats van de gebruikelijke geschenken, laat je met deze zelfgemaakte bladerdeeghartjes zien dat je tijd en aandacht hebt gestoken in je cadeau. Met slechts drie ingrediënten creëer je een ontzettend lekkere verrassing. Volg de stappen om heerlijke chocolade bladerdeeg stengels te maken, omgevormd tot charmante harten, ideaal voor een romantisch gebaar.

 • ca. 15 Min.
 • 200° C
 • 180° C
 • ca. 15 Min.

Ingrediënten

voor circa 8 zoete Valentijnsdag harten:

Bereidingswijze

 1. Stap 1

  Verwarm de oven voor op 200 °C met boven- en onderwarmte. Rol het bladerdeeg uit op het meegerolde bakpapier volgens de instructies op de verpakking.

 2. Stap 2

  Meng de hazelnootpasta met de gemalen amandelen. Voor extra chocoladesmaak: gebruik chocoladepasta in plaats van hazelnootpasta.

 3. Stap 3

  Bestrijk de helft van het uitgerolde bladerdeeg gelijkmatig met het hazelnoot- of chocolademengsel en bestrooi dit vervolgens met gemalen amandelen. Vouw het deeg dan als een boek dubbel.

 4. Stap 4

  Snij het dubbelgevouwen deeg in lengterichting in reepjes van ongeveer 1,5 cm breed. Draai elke strook zachtjes om een gedraaide vorm te creëren. Vorm vervolgens iedere chocolade bladerdeegstengel in een hartvorm.

 5. Stap 5

  Plaats de hartvormige chocolade bladerdeeg stengels op een bakplaat en bak ze circa 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven, of tot ze goudbruin zijn.

Tip

Experimenteer met verschillende vullingen zoals je favoriete jam of chocoladepasta voor variatie.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.