Recept: Bananen Flammkuchen
met chocoladesaus
1 Bewertung
- 15 - 20 min.
- 220⁰ C
- 200⁰ C
- ca. 20 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny Vers Flammkuchendeeg 260 g
- 4 bananen, geschild en dun in de lengte gesneden
- 160 g kwark
- 80 g zure room
- 6 el poedersuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 10 hazelnoten, grof gehakt
- Een beetje chocoladesaus
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg direct uit de koelkast verwerken.
-
Stap 2
Deeg met het meegerolde bakpapier op het bakblik uitrollen. Vouw ca. 1 cm. van het deeg naar binnen en druk het stevig aan.
-
Stap 3
De kwark, zure room, poedersuiker en vanillesuiker mengen en tot aan de rand van het deeg bestrijken.
-
Stap 4
Onderin de oven in ca. 10 min. voorbakken.
-
Stap 5
Met de banaan en hazelnoten gelijkmatig beleggen en onderin de oven in ca. 5 min. knapperig bakken.
-
Stap 6
Voor het serveren met chocoladesaus bedruipen.
Tip
Tip: de bananen kunnen ook vervangen worden door andere soorten fruit zoals aardbeien, meloen en druiven.