Vijf verschillende bladerdeeghapjes
- 15 - 20 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 10 min.
Ingrediënten Voor ca. 24 bladerdeeg hapjes in waaiervorm
- 1 rol Tante Fanny Bladerdeeg 270 g
- Pesto of tapenade naar keuze
- 1 ei om te bestrijken
Bereidingswijze
-
Stap 1
De oven op 220° C boven-/ onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de verpakking voorbereiden.
-
Stap 2
Rol het deeg met het meegerolde bakpapier uit op de bakplaat. Snijd het deeg in de lengte in 3 gelijke stroken en daarna in de breedte in 8 stroken, zodat er in totaal 24 stukjes deeg zijn.
-
Stap 3
Smeer ieder stukje deeg voor de helft in met pesto of tapenade. Vouw het deeg over elkaar, druk het vast en snijd het deeg vanaf de lengte 3 keer in met een scherp mes, tot ca. 0,5 cm van de rand.
-
Stap 4
Verdeel de hapjes over de bakplaat en trek ze iets uit elkaar, zodat er een waaier ontstaat. Smeer ze in met ei.
-
Stap 5
Bak de hapjes in het midden van de oven in 15 - 20 min. goudbruin.
Tip: bekijk 5 de verschillende hapjes in de video