vijf verschillende bladerdeeghapjes - Tante Fanny

Vijf verschillende bladerdeeghapjes

met tomatenpesto
Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
4.8 / 5
8 Bewertungen
vegetarisch recept
  • 15 - 20 min.
  • 220° C
  • 200° C
  • ca. 10 min.

Ingrediënten Voor ca. 24 bladerdeeg hapjes in waaiervorm

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    De oven op 220° C boven-/ onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de verpakking voorbereiden.

  2. Stap 2

    Rol het deeg met het meegerolde bakpapier uit op de bakplaat. Snijd het deeg in de lengte in 3 gelijke stroken en daarna in de breedte in 8 stroken, zodat er in totaal 24 stukjes deeg zijn.

  3. Stap 3

    Smeer ieder stukje deeg voor de helft in met pesto of tapenade. Vouw het deeg over elkaar, druk het vast en snijd het deeg vanaf de lengte 3 keer in met een scherp mes, tot ca. 0,5 cm van de rand.

  4. Stap 4

    Verdeel de hapjes over de bakplaat en trek ze iets uit elkaar, zodat er een waaier ontstaat. Smeer ze in met ei.

  5. Stap 5

    Bak de hapjes in het midden van de oven in 15 - 20 min. goudbruin.

Tip

Tip: bekijk 5 de verschillende hapjes in de video

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.