Recept: flammkuchen met pastinaak en wortel - Tante Fanny

Recept: flammkuchen met pastinaak en wortel

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
5 / 5
2 Beoordelingen
vegan recept

Lekker veel groenten! Deze groenten passen perfect bij een knapperige flammkuchen. Zo eet je weer eens op een andere manier verschillende soorten kleurige groenten.

  • 15 - 20 min.
  • 220° C
  • 200° C
  • ca. 15 min.

Ingrediënten Voor 1 flammkuchen:

  • 1 rol Tante Fanny vers Flammkuchendeeg 260 g
  • 2 wortels, geschild, in dunne plakjes gesneden
  • 2 pastinaken, geschild, in dunne plakjes gesneden
  • 2 el olie
  • 1 el kerriepoeder
  • 125 g (plantaardige) crème fraîche
  • 6 blaadjes selderij, grof gesneden
  • 10 walnoten, grof gesneden
  • Zout en peper gemalen

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Oven op 220 ° C boven/-onderwarmte voorverwarmen en bereid het deeg volgens de instructie op de verpakking.

  2. Stap 2

    Wortel en pastinaak met olie, kerrie, zout en peper mengen.

  3. Stap 3

    Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen en met crème fraîche over het deeg verdelen. Laat ca. 1 cm tot de rand vrij.

  4. Stap 4

    Verdeel de selderij over de flammkuchen en daarna de wortel, pastinaak en walnoten.

  5. Stap 5

    De flammkuchen onderin de oven in 15 - 20 min. krokant afbakken.

Tip

In plaats van walnoten kun je ook hazelnoten of pecannoten gebruiken.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.