bakken voor het ontbijt

Start je dag goed: 10 heerlijke ontbijtbaksels om zelf te maken

Van Tante Fanny

Een goed begin is het halve werk, zeker als het om je dag gaat. En wat is er nou fijner dan de geur van versgebakken broodjes uit je eigen oven? Met Tante Fanny’s roomboter croissantdeeg maak je het jezelf makkelijk om snel, zoet en hartig te bakken voor ontbijt. Hier zijn 10 recepten waarmee je jouw dag succesvol begint.

Bakken voor het ontbijt: receptfavorieten

1. Crompouce

Een zoete Franse start van je dag met de crompouce is een echte traktatie. Het croissantdeeg wordt gevuld met een romige vanillecrème, wat een zachte en zoete textuur oplevert. Het geheel wordt vervolgens bedekt met glazuur, waardoor een knapperige zoetheid ontstaat. Ideaal voor de zoetekauwen om te bakken voor het ontbijt!

Crompouce

2. Zoete wafels

Deze zoete ontbijtwafels zijn een perfecte ontbijt optie om te bakken voor ontspannen zondagochtenden. Gemaakt van croissantdeeg, hebben ze een zachte en licht zoete textuur, ideaal om je dag mee te beginnen. Voeg je favoriete toppings toe, zoals vers fruit of ahornsiroop, voor extra smaak.

ontbijt wafels

3. Gevulde ontbijtcroissants

Gevulde ontbijtcroissants zijn een geweldige manier om je dag te beginnen. Je kunt ze aanpassen aan je eigen smaak door ze te vullen met ingrediënten zoals kaas, ham of groenten. Deze heerlijke croissants bieden een smakelijke ochtendmaaltijd. Perfect om te bakken voor je ontbijt!

croissants gevuld ontbijt

4. Oreo frambozen strudel

De oreo frambozen strudel is een uniek ontbijt gerecht. Het combineert de knapperige textuur van Oreo-koekjes met de zoete smaak van frambozen, verpakt in krokant croissantdeeg. Ideaal om te bakken voor een uitgebreid en rustig ontbijt op de zondagen.

Oreo Frambozen Strudel

5. Chocolade hazelnoot croissants

Geniet van de zalige smaak van chocolade en hazelnoten in een knapperig croissantjasje. Deze chocolade hazelnoot croissants zijn perfect voor liefhebbers van zoetigheid en bak je gemakkelijk zelf als ontbijt. Dankzij het Tante Fanny croissantdeeg heb jij binnen no-time een heerlijk ontbijt op tafel staan.

Chocoladehazelnoot Croissants

6. Pecannoten broodje

Voeg een nootachtige toets toe aan je ontbijt met pecannoten broodjes. Ze zijn ideaal om te combineren met een kopje koffie voor een heerlijke rustige ochtend. Maak van je ontbijt een echt familiemoment en bak deze pecannoten broodjes samen met je partner of kinderen voor extra gezelligheid.

Pecan notenbroodjes van croissantdeeg

7. XL Croissant

Groter betekent meer genot. Een XL croissant is ideaal om je honger te stillen en je dag goed te beginnen. Ga de uitdaging aan en ontdek of jij hem op kan! Bak voor je ontbijt en daag je geliefden uit voor een XL croissant strijd.

XL croissant

8. Croissant roll

Deze speelse variatie op de klassieke croissant biedt dezelfde heerlijke smaak en knapperige textuur, waardoor je ontbijt een unieke twist krijgt. Deze croissant roll is perfect om te experimenteren met verschillende vullingen en smaken. Dit is een wat tijdrovender recept, dus maak je klaar voor een Tante Fanny bak ochtend!

new york rolls

9. Kaneelrolletjes

Cinnamon croissant rolls zijn een klassiek ontbijtgenot. Begin bij het bakken voor het ontbijt met het uitrollen van het croissantdeeg en bestrijk het met gesmolten boter. Strooi royale hoeveelheden kaneel en suiker over het deeg. Rol het deeg op tot een lange rol en snijd deze in kleine plakjes. Bak ze in de oven tot ze goudbruin zijn en de geur van kaneel je keuken vult.

cinnamon croissant rolls

10. Feta croissants met za’atar

Voor een hartige optie, probeer de feta croissants met za’atar. Meng gehakte spinazie, verkruimelde feta en een geklopt ei. Vul elk croissantdeeg met dit mengsel, rol ze op en bak ze tot ze mooi goudbruin zijn. Deze hartige croissants zijn een geweldige manier om de dag te beginnen.

feta croissant

Ontbijten met Tante Fanny

Dus, oven voorverwarmen en aan de slag! Met deze 10 recepten uit Tante Fanny’s keuken tover je in no-time een heerlijk ontbijt op tafel. Bakken voor het ontbijt was nog nooit zo eenvoudig en lekker. Laat je creativiteit de vrije loop en maak van elke ochtend een feestje.