BBQ hapjes

Geniet van deze BBQ tapas op je terras: het perfecte zomerse feestmaal

Van Tante Fanny

Als het warme weer er eindelijk is, is er niets beter dan een avond op het terras door te brengen met lekker eten en goede vrienden. Met de juiste gerechten kan een BBQ feestje een geweldige manier zijn om te genieten van de zomerse sfeer en om te ontspannen in de buitenlucht. Maar waarom zou je kiezen voor standaard BBQ gerechten als je kunt genieten van heerlijke BBQ tapas? Met Tante Fanny en haar heerlijke recepten wordt het bereiden van tapas op de bbq een fluitje van een cent. In dit artikel leer je alles over het bereiden van tapas op de bbq en ontdek je de heerlijke recepten van Tante Fanny.

Tapas van de BBQ

Tapas zijn kleine hapjes die oorspronkelijk uit Spanje komen. Het leuke aan tapas is dat je allerlei verschillende hapjes kunt bereiden en opdienen. En met de BBQ als hulpmiddel kun je nog meer variëren. Hieronder vind je enkele tips om heerlijke tapas op de BBQ te bereiden:

  • Kies voor kleine, makkelijk te bereiden hapjes.
  • Varieer met smaken door verschillende kruiden en marinades te gebruiken.
  • Gebruik aluminiumfolie om kleine hapjes in te pakken en op de BBQ te leggen. Zo voorkom je dat ze verbranden.
  • Combineer tapas met andere gerechten zoals flammkuchen en het maken van pizza op de BBQ voor een complete zomerse maaltijd.

Pizza spiesen met roomkaas en kruiden - Tante Fanny

BBQ Tapas recepten van Tante Fanny

BBQ tapas zijn de perfecte manier om van de BBQ te genieten zonder dat je meteen een grote maaltijd hoeft te bereiden. Hieronder vind je enkele ideeën voor BBQ tapas:

BBQ pizza met parmaham en rucola

Een heerlijke pizza is natuurlijk altijd een goed idee. Maar wist je dat je pizza ook perfect kunt serveren als tapasgerecht? Door de pizza in kleine hapklare stukjes te snijden en te serveren als hapje kun je gemakkelijk verschillende smaken proeven. Voor deze BBQ pizza met parmaham en rucola heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 1 rol Tante Fanny vers pizzadeeg 400 g.
  • 125 g mozzarella, in fijne blokjes gesneden
  • 6 plakjes Parmaham
  • 70 g rucola
  • 50 g Parmezaanse kaas vlokken

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de BBQ en pizzasteen gedurende 15 minuten voor tot 200 graden Celsius.
  2. Rol het deeg met het meegerolde bakpapier uit op een omgekeerde bakplaat en knip het overtollige bakpapier af. Let er goed op dat je onze temperatuur specificaties volgt, op deze manier kan het bakpapier niet verbranden.
  3. Verdeel de tomatensaus over het pizzadeeg en beleg deze vervolgens met mozzarella.
  4. Leg het deeg op de pizzasteen. Gebruik hiervoor een pizzaschep of gebruik de bakplaat. Sluit hierna het deksel en zet de ventilator schuif helemaal open.
  5. Bak de pizza op de BBQ op ongeveer 20 minuten goudbruin.
  6. Beleg de pizza met parmaham, rucola en parmezaanse kaas.

bbq tapas

Spaanse crema catalana taart

Ook zo’n fan van crema catalana? Dan moet je zeker eens deze overheerlijke taart proberen. De combinatie van de romige custardvulling en de krokante suikerlaag bovenop zorgt voor een perfecte balans tussen zoet en krokant. En het goede nieuws? Je kunt deze taart ook op de BBQ maken! Snijd de taart in kleine stukjes en je hebt een ontzettend lekker tapasgerecht klaargemaakt om uit te delen. Voor deze Spaanse crema catalana taart heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 1 rol Tante Fanny vers quiche- en taartdeeg
  • 500 ml melk
  • 150 gram suiker
  • 1 kaneelstokje
  • 1 citroenschil
  • 1 sinaasappelschil
  • 6 eidooiers
  • 50 gram maïzena
  • 50 gram suiker

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de BBQ voor op 200 graden Celsius.
  2. Rol het Tante Fanny Vers Taartdeeg uit en bekleed hiermee een taartvorm.
  3. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak de taartbodem 10-15 minuten voor op de BBQ.
  4. Verwarm de melk, 150 gram suiker, kaneelstokje, citroenschil en sinaasappelschil in een pan op laag vuur.
  5. Klop ondertussen in een kom de eidooiers, maïzena en 50 gram suiker tot een glad mengsel.
  6. Haal de pan van het vuur en giet een beetje van de melk bij het eimengsel. Roer goed door en giet het eimengsel vervolgens terug in de pan met de rest van de melk.
  7. Zet de pan weer op laag vuur en blijf roeren tot het mengsel indikt tot een custard.
  8. Giet de custard in de taartvorm en laat afkoelen.
  9. Strooi een laagje suiker over de bovenkant van de taart en karamelliseer dit met een crème brûlée brander of onder de grill van de BBQ.
  10. Laat de suikerlaag even afkoelen voordat je de taart serveert.

Met deze recepten van Tante Fanny kun je jouw BBQ-avond omtoveren tot een heerlijke tapas avond. Dus haal de BBQ uit de schuur, verzamel je familie en vrienden en geniet van een zomer vol smaakvolle en gezellige avonden!

Maak je BBQ tapas nóg lekkerder met deeg van Tante Fanny

Bij Tante Fanny kun je verschillende soorten deeg vinden die perfect zijn voor het maken van BBQ-tapas. In de vorige recepten werd het speltdeeg gebruikt, maar ook het verse pizzadeeg, vers flammkuchendeeg en het verse bladerdeeg zijn erg geschikt voor het maken van de meest heerlijke tapas gerechten. Alle degen van Tante Fanny zijn gemaakt van hoogwaardige ingrediënten en eenvoudig in gebruik, waardoor je snel en gemakkelijk de meest heerlijke tapas op de BBQ kunt bereiden. Ga dus lekker aan de slag en ontdek zelf welke heerlijke BBQ-tapas jij kunt maken!

Volop genieten met Tante Fanny

Tapas op de BBQ is ontzettend gezellig om tijdens de zomermaanden samen met vrienden en familie te maken en op te eten. Met de degen van Tante Fanny wordt dit ook nog eens een eitje om klaar te maken! Dus waar wacht je nog op? Probeer onze heerlijke tapas recepten vandaag nog uit en geniet van de smaken van de zomer! Download gratis onze receptenboekjes voor extra inspiratie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze tips, recepten en laatste nieuwtjes!