Vegan pizza maken

de 3 lekkerste recepten op een rij

Van Tante Fanny

Bij pizza denk je al snel aan draden gesmolten kaas en toppings als ham of salami. De vegetarische pizza met kaas en groenten en de pizza met meerdere soorten kaas zoals de quattro formaggi zijn ook erg geliefd. Maar ook veganisten kunnen genieten van een heerlijke pizza op vrijdagavond. Tegenwoordig worden vegan pizza’s steeds vaker aangeboden bij de pizzeria en bezorgrestaurants tot grote vreugde van alle veganisten en mensen die kaas niet verdragen of een dikke lading (vette) kaas op de pizza niet lekker vinden.

Omdat het pizzadeeg van Tante Fanny helemaal vegan is en geen dierlijke producten bevat, maak je een vegan pizza ook heel gemakkelijk thuis. Want zelfgemaakt smaakt toch altijd het best! Het veganistische pizzadeeg hoef je alleen nog maar te bestrijken met saus en te beleggen met jouw favoriete toppings. Ga voor lekker veel groenten of gebruik eens een andere saus dan de bekende tomatensaus om je pizza mee in te smeren.

Om je een beetje op weg te helpen heb ik drie lekkere recepten voor je uitgekozen waarmee jij zelf een vegan pizza kunt maken.

 

1. Vegan pizza broccoli en shiitake

Deze pizza bestrijk je met een zelfgemaakte bonensaus en beleg je rijkelijk met broccoli en shiitake. Doordat de ingrediënten goed vullen is dit de ideale pizza wanneer je een grote eetlust hebt.
Recept voor de vegan pizza met broccoli en shiitake

 

2. Vegan pizza met regenbooggroenten

Een pizza mag er best vrolijk uitzien. Gebruik verschillende soorten groenten om er een kleurrijke pizzaparty van te maken. In dit recept zijn we gegaan voor tomaat, drie kleuren paprika, rode biet en broccoli, maar gebruik vooral de groenten die jij lekker vindt.
Bekijk het recept voor de vegan pizza met regenbooggroenten

 

3. Vegan pizza met pesto en courgette

Deze pizza is niet alleen een lust voor het oog. De combinatie van courgette en de zoetige gekarameliseerde uien kan ik je echt aanraden. Zo lekker! Doordat de plakjes courgette zo dun gesneden zijn ziet de pizza er niet alleen prachtig uit, maar is hij ook sneller gaar.
Bekijk het recept voor de vegan pizza met pesto en courgette

Alternatieven voor de tomatensaus

  1. Bonensaus die gebruikt is voor de pizza broccoli en shiitake
  2. Pesto rood of groen (let wel op dat je vegan pesto gebruikt)
  3. Bbq saus, lekker als je je pizza belegt met paprika, rode ui en vegan shoarma bijv. van Vivera of van De Vegetarische Slager
  4. Een beetje olijfolie of knoflookolie

Liever geen groenten op je pizza? Je kunt natuurlijk ook een pizza Margherita maken. Gebruik het kant en klare pizzadeeg met potje tomatensaus, vervang de mozzarella door een veganistische kaas en schuif je simpele maar oh zo lekkere pizza de oven in. Een beetje verse basilicum eroverheen en genieten maar!

Deze combinaties zijn ook heerlijk op je pizza

  1. champignons – rode ui – paprika
  2. verse tomaat – olijven – jalapeño
  3. courgette – zongedroogde tomaat - pijnboompitten

Soorten pizzadeeg

Maak je een pizza met tomatensaus als basis? Dan is het pizzadeeg met een potje tomatensaus handig. Wil je liever een andere saus op je pizza, ga dan voor de losse rol pizzadeeg. En voor de liefhebbers van een rustieke smaak hebben we ook spelt-pizzadeeg gemaakt met 100% speltdeeg.
Bekijk de verkooppunten van het verse vegan pizzadeeg assortiment