Blog -Plaat pizza - Tante Fanny

Plaatpizza maken? Klaar in een handomdraai

met de pizzarol van Tante Fanny

Van Tante Fanny

Lekker met het hele gezin genieten van de maaltijd in het weekend! Dat is voor de meesten een heerlijk vooruitzicht na een drukke werkweek met ook nog eens sportclubjes en afspraken van iedereen. Het mooie van een plaatpizza is dat je hem perfect kunt delen en met de pizzarol van Tante Fanny is hij in een handomdraai klaar!

Thuis een plaatpizza bakken

Plaatpizza’s zijn ideaal om thuis te maken. Het enige dat je ervoor nodig hebt zijn pizzadeeg en je favoriete toppings. Het maakt ook niet uit dat iedereen wat anders op de pizza wil, want dat is geen punt met een plaatpizza! Je verdeelt hem gewoon in verschillende vakken en belegt de pizza met ieders eigen smaak. Hoe handig is dat?

Makkelijk en snel: in 4 stappen gemaakt!

In een handomdraai je eigen plaatpizza maken klinkt wel verleidelijk toch? Het is ook echt zo makkelijk, want het pizzadeeg van Tante Fanny zit al opgerold op een vel bakpapier in de verpakking. Dus terwijl de oven voorverwarmt, rol jij het pizzadeeg uit en beleg je de pizza. Als de oven op temperatuur is, schuif je de pizza zo op de warme bakplaat om hem in 15 – 20 minuten goudbruin af te bakken. Hieronder zetten we de stapjes nog op een rij:

  1. Verwarm de oven voor
  2. Rol het pizzadeeg uit
  3. Beleg het deeg met de saus en je favoriete toppings
  4. Bak de pizza in de oven (op de warme bakplaat) in 15 tot 20 minuten goudbruin

Vervolgens haal je de pizza uit de oven en is het tijd om te smullen!

Waarom plaatpizza?

  1. Het is makkelijk en snel
  2. Het is lekker
  3. Het is geschikt voor elke gelegenheid
  4. Je kunt er naar hartelust mee variëren

Lekker deeg

Het handige opgerolde pizzadeeg van Tante Fanny is gemaakt met de beste ingrediënten zodat je kunt genieten van een heerlijke smaak! Naast het basis pizzadeeg kun je ook kiezen voor spelt pizzadeeg voor een wat robuustere pizza. Ook dat deeg zit op zo’n handige rol en is extra lekker met stevige smaken als topping.

Voor elke gelegenheid

De plaatpizza is zoals gezegd echt een heerlijke maaltijd voor het weekend maar er zijn legio momenten te bedenken waarop je ervan kunt genieten. Omdat de plaatpizza zo snel en makkelijk te maken is, kun je deze ook bijvoorbeeld als lunch serveren! Verwen je kinderen op woensdagmiddag lekker met een bijzondere lunch als ze uit school komen, dat zullen ze fantastisch vinden! Ook op een feestje kun je perfect uit de voeten met de plaatpizza. Snijd hem in punten en iedereen heeft een lekkere hartige snack!

 

Altijd in huis

Doordat de plaatpizza met het verse pizzadeeg op rol zo makkelijk te maken is, is het handig om altijd een pizzarol in huis te hebben! Als je geen zin hebt om uitgebreid te koken of als je wat restjes op moet maken dan kun je goed uit de voeten met een plaatpizza. Ook als er onverwachts bezoek komt dan kun je toch snel en eenvoudig een heerlijke maaltijd op tafel zetten!

Tips voor de beste plaatpizza

Een plaatpizza bak je, zoals het woord al zegt, op de bakplaat. Een groot gedeelte van de pizza beleg je natuurlijk met lekkere toppings maar je wilt niet dat je pizza in het midden niet gaar wordt. Een hele belangrijke tip bij het bakken van een plaatpizza is: gebruik niet teveel toppings! Daarnaast is het belangrijk dat je natte toppings, zoals mozzarella en zongedroogde tomaatjes, goed laat uitlekken zodat ze de bodem niet te nat maken. Bij de lekkerste pizzarecepten  vind je een genoeg inspiratie voor jouw favoriete plaatpizza!

Plaatpizza favoriet

Met het heerlijke gebruiksvriendelijke verse pizzadeeg van Tante Fanny kan het bijna niet anders dan dat plaatpizza je nieuwe favoriete maaltijd wordt! Laat je ons weten hoe de pizza smaakte?