Sinterklaas hapjes

Sinterklaas snackfestijn: originele snacks voor een knusse avond

Van Tante Fanny

De feestdagen staan weer voor de deur en dat betekent gezelligheid, cadeautjes en natuurlijk heerlijke Sinterklaas hapjes. Bij Tante Fanny weten we precies hoe je een Sinterklaasavond nog knusser maakt met de lekkerste Sinterklaas snacks. Van traditioneel zoet tot hartig genot, met onze vers deeg rollen maak je het allemaal zelf. Hier zijn negen originele Sinterklaasavond hapjes ideeën die je gemakkelijk thuis kunt maken.

Het effect van zelfgemaakte sinterklaas hapjes op jouw pakjesavond

Lekkere hapjes kunnen de sfeer van je Sinterklaasavond werkelijk transformeren. Terwijl buiten de kou intreedt en de wind langs de ramen waait, zorgen de geuren van versgebakken banketstaaf, hartige bladerdeeghapjes en zoete chocolade die zich in het huis verspreiden voor een gevoel van warmte en samenzijn. Het samen bereiden en genieten van zelfgemaakte Sinterklaas hapjes zorgt voor een onvergetelijke Sinterklaas voor jong en oud. De hapjes zijn niet alleen lekker om op te eten, maar versterken ook de traditionele gezelligheid die Sinterklaas met zich meebrengt. Ontdek onze negen favoriete Sinterklaas snacks!

1. Sinterklaastaart met strooigoed

Een feestelijk middelpunt van je Sinterklaas hapjes zelf maken, is de Sinterklaastaart met strooigoed. Deze traktatie voor jong en oud maak je met het verse bladerdeeg van Tante Fanny. Door de heerlijke romige vulling en een bovenkant van allerlei Sinterklaas strooigoed kan niemands dag meer stuk.

Sinterklaastaart met strooigoed

2. Hartige banketstaaf vegetarisch

Maak een hartige twist op de klassieke banketstaaf, perfect voor vegetariërs en een heerlijke toevoeging aan je Sinterklaas hapjes maken repertoire. Gebruik hiervoor het veelzijdige verse bladerdeeg van Tante Fanny voor een knapperige buitenkant.

Hartige banketstaaf vegetarisch

3. Feestelijke bladerdeeghapjes met geitenkaas

Verwen je gasten met vier variaties van feestelijke bladerdeeghapjes met geitenkaas, bereid met het Vers Bladerdeeg van Tante Fanny. Deze hapjes zijn niet alleen een lust voor het oog, maar ook voor de smaakpapillen en bieden zowel zoete als hartige smaakcombinaties.

Recept: feestelijk bladerdeeghapjes met geitenkaas - Tante Fanny

4. Pizzavlecht met pompoenpitten

Een creatieve en smakelijke manier om pizza te serveren tijdens de Sinterklaasavond is de pizzavlecht met pompoenpitten, gemaakt met het Vers Pizzadeeg van Tante Fanny, voor een knapperige en robuuste textuur.

Recept: pizzavlecht met pompoenpittenstrudel - Tante Fanny

5. Pizzaknopen

Voor een leuke draai aan de traditionele pizza, zijn er de pizzaknopen. Perfect als handzame Sinterklaas snacks, maak je deze met het Vers Pizzadeeg van Tante Fanny, wat zorgt voor een snelle en lekkere traktatie.

Pizzaknopen

6. Chocoladereep in bladerdeeg met hazelnoten

Voor de zoetekauwen is er de chocoladereep in bladerdeeg met hazelnoten. De rijke smaak van chocolade en hazelnoten omhuld door het knapperige Vers Bladerdeeg van Tante Fanny is een garantie voor genot.

Chocoladereep in bladerdeeg - Tante Fanny

7. Vegan avocado bladerdeeghapjes

De gezonde en plantaardige optie zijn de vegan avocado bladerdeeghapjes, gemaakt met het Vers Bladerdeeg van Tante Fanny. Deze smaakvolle en voedzame hapjes zullen zelfs de meest bewuste eters verrassen.

Recept: Vegan bladerdeeghapje met avocado en paprika - Tante Fanny

8. Boterletter

Niets schreeuwt meer ‘Sinterklaas’ dan een traditionele boterletter. Met vers bladerdeeg van Tante Fanny en een vulling van amandelspijs, is dit een klassieker die op geen enkele feesttafel mag ontbreken​​​​.

Boterletter

9. Banketstaaf

Een banketstaaf, vergelijkbaar met de boterletter maar met een eigen draai, is een heerlijke optie die je kunt personaliseren. Maak deze met het Vers Bladerdeeg van Tante Fanny en voeg een persoonlijke touch toe met amandelschaafsel, poedersuiker, of zelfs sinaasappelrasp en speculaaskruiden voor een extra Sinterklaastintje.

Banketstaaf

De lekkerste Sinterklaas hapjes met Tante Fanny

Met de eenvoudige recepten en kant-en-klare degen van Tante Fanny maak je in een handomdraai iets lekkers voor iedereen. Stel een gezellig buffet samen met zowel hartige als zoete opties die passen bij de Sinterklaastijd.

Of je nu kiest voor zoet of hartig, met Tante Fanny’s deegsoorten is succes gegarandeerd. Dus duik de keuken in en tover de heerlijkste Sinterklaas hapjes tevoorschijn voor een onvergetelijke Sinterklaasavond. En het mooiste is, alle recepten zijn eenvoudig online te bekijken en te volgen. Veel bakplezier en een gezellige Sinterklaasavond gewenst!