Quiche invriezen

Wanneer je een quiche hebt gemaakt en je deze niet helemaal op krijgt, kun je deze eenvoudig invriezen. Doe dit dan wel direct, want een à twee dagen na het bakken van de quiche is de quiche niet vers meer. De hartige taart is vervolgens maximaal drie maanden te bewaren in de vriezer. Wil je ‘m liever in de koelkast bewaren? Eet de quiche dan na maximaal twee tot drie dagen verder op.

Bekijk onze degen

✔ Bestel het gratis receptenboekje

✔ Overheerlijk vers deeg

✔ Combineer met verse ingrediënten

Heerlijke recepten

Vind hier heerlijke recepten om zelf een quiche te maken

Het deeg van de quiche invriezen

Heb je vers quichedeeg van Tante Fanny gekocht om hiermee een heerlijke quiche te maken, maar heb je hier plots toch geen tijd meer voor? Dan kun je het deeg ook prima invriezen. Het is hierbij wel belangrijk dat je het deeg voor de houdbaarheidsdatum invriest. Vervolgens kun je het deeg tot zes maanden bewaren in de vriezer. Dat geeft je genoeg tijd om opnieuw een quiche te maken. Het invriezen van een quiche of van quichedeeg is dus geen enkel probleem.

Champignon quiche met geitenkaas - Tante Fanny

Zoete aardappelquiche - Tante Fanny

Neem de tijd voor het ontdooien van je quiche

Wil je jouw quiche of quichedeeg invriezen? Let er dan wel op dat je voldoende tijd neemt voor het ontdooiingsproces, wanneer je de quiche gaat consumeren of met het deeg aan de slag gaat. Het best kun je de quiche of het deeg een nacht in de koelkast laten staan. Dit duurt ongeveer tien uur. Laat je de producten bij kamertemperatuur ontdooien? Dan duurt het ongeveer twee tot drie uur voordat het is ontdooid. Heb je vragen aan ons? Bijvoorbeeld over waar onze producten te koop zijn of over hoe je het best hartige of zoete taarten bakt? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier.