
Recept: Asperge Flammkuchen
Ontdek jouw nieuwe go-to recept met onze asperge flammkuchen met mierikswortel. Met het handige deeg van Tante Fanny wordt het bereiden van dit recept niet alleen leuk, maar ook nog eens super eenvoudig. Ben je nieuwsgierig naar deze flammkuchen met mierikswortel en asperges? We delen deze graag met je!
- ca. 12 - 15 min.
- 250⁰ C
- 230⁰ C
- ca. 25 min.
Ingrediënten Voor 1 flammkuchen met asperges en mierikswortel:
- 1 rol Tante Fanny vers Flammkuchendeeg 260 g
- 20 groene asperges, onderste stukje afgesneden
- 150 g achterham, in kleine stukjes gesneden
- 125 g crème fraîche
- 50 g mierikswortel, geraspt
- Zout en peper gemalen


Bereidingswijze
-
Stap 1
De oven op 250⁰ C boven-/ onderwarmte voorverwarmen.
-
Stap 2
De asperges blancheren (voorkoken) en daarna in ijswater laten afkoelen.
-
Stap 3
Meng de crème fraîche met de mierikswortel.
-
Stap 4
Het deeg direct uit de koelkast gebruiken. Rol het deeg met het meegerolde bakpapier af op de bakplaat, bestrijk het deeg met het crème fraîche mengsel tot ca. 1 cm aan de rand.
-
Stap 5
Verdeel de ham en de asperges over het mengsel en kruid het naar smaak met peper en zout.
-
Stap 6
Bak de asperge flammkuchen in het midden van de oven in 12 - 15 min. goudbruin af.
In plaats van groene asperges kun je ook heel goed witte asperges gebruiken bij dit flammkuchen recept!