Flammkuchen met peren Tante Fanny

Flammkuchen met peren

en veenbessenjam
0 / 5
(0 Beoordelingen)
vega logo
  • 15 - 20 min.
  • 220° C
  • 200° C
  • ca. 15 min.

Ingrediënten:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Flammkuchendeeg 260 g
  • 2 - 3 peren, geschild, in 12 partjes gesneden
  • 150 g kwark
  • 2 el sap van een 1/2 citroen
  • 2 eieren
  • 2 el kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 20 g veenbessenjam
  • 10 g geschaafde amandelen, geroosterd
perenflammkuchen

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg direct uit de koelkast verwerken.

  2. Stap 2

    Deeg met het meegerolde bakpapier op het bakblik uitrollen. Vouw ca. 1 cm. van het deeg naar binnen en druk het stevig aan.

  3. Stap 3

    Besprenkel de peren met citroensap. Karameliseer 2 el suiker in een droge hete pan. Haal de pan van het vuur en roer de peer er voorzichtig doorheen.

  4. Stap 4

    Meng de kwark, eieren, vanillesuiker en 2 el suiker.

  5. Stap 5

    Kwarkmengsel tot aan de rand van het deeg bestrijken. Met de afgekoelde peer gelijkmatig beleggen.

  6. Stap 6

    Onderin de oven in 15 - 20 min. knapperig bakken.

  7. Stap 7

    Voor het serveren met de veenbessenjam en amandel garneren. Deze flammkuchen kunnen warm of koud geserveerd worden.

Meer passende recepten

Uw beoordeling:

Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.