Recept: pizza Bianca met spinazie en ricotta

Recept: pizza Bianca met spinazie en ricotta

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
3.2 / 5
5 Bewertungen

Pizza Bianca is een romige pizza met lekker veel spinazie. Zo combineer je lekker met gezond.

  • 15 - 20 min.
  • 220° C
  • 200° C
  • ca. 20 min.

Ingrediënten Voor 1 pizza:

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen. Het pizzadeeg direct uit de koelkast gebruiken.

  2. Stap 2

    Ui en knoflook kort fruiten in olijfolie. Als de ui en knoflook licht gekleurd zijn de spinazie toevoegen. Roeren tot de spinazie slinkt. Op smaak brengen met zout en peper.

  3. Stap 3

    Crème fraîche en 100 g ricotta mengen.

  4. Stap 4

    Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen en insmeren met het ricotta mengsel. Hierbij een rand van ca. 1 cm overhouden. Verdeel hierover de spinazie en daarover de rest van de ricotta. Strooi de pijnboompitten hierover.

  5. Stap 5

    De pizza in het midden van de oven in 15- 20 min. goudbruin bakken.

Tip

Voeg een pittige smaak toe door na het bakken de pizza te bedruipen met chili olie.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.