
Recept: bladerdeeg appelringen
Heb je zin om iets lekkers te bakken, maar wil je niet te lang in de keuken staan? Probeer dan deze bladerdeeg appelringen! Met het gebruik van Tante Fanny Vers Bladerdeeg zijn ze niet alleen snel klaar, maar ook gegarandeerd een succes. Perfect voor een middagje samen bakken, of als verrassend dessert bij een gezellig etentje.
Deze appelschijven in bladerdeeg zijn super eenvoudig te maken, en je kunt ze naar eigen smaak afmaken met vanille-ijs, chocoladesaus of krokante nougat. Of verras je gezin met een creatieve draai en maak er appel donuts van met bladerdeeg! Hoe je ze ook serveert, iedereen zal smullen van deze knapperige appelrondjes in bladerdeeg.
- ca. 15 minuten
- 190 °C
- 170 °C
- ca. 15 minuten
Ingrediënten voor 12 bladerdeeg appelringen:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 300 g
- 2 grote appels
- 1/2 citroen
Naar eigen smaak
- vanille-ijs
- chocoladesaus
- karamelsaus
- krokante nougat

Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 190 °C en rol het Tante Fanny bladerdeeg uit zoals aangegeven op de verpakking.
-
Stap 2
Verwijder het klokhuis van de appels en snijd ze in schijven van ongeveer 0,5 cm dik. Wrijf de schijven in met een halve citroen om te voorkomen dat ze bruin worden.
-
Stap 3
Snijd het bladerdeeg in lange stroken van 2 cm breed.
-
Stap 4
Wikkel elke appelschijf met bladerdeeg, zodat ze een heerlijk krokant laagje krijgen.
-
Stap 5
Leg de appelschijfjes met bladerdeeg op een bakplaat en bak ze in ongeveer 15 minuten goudbruin.
-
Stap 6
Bestrooi de warme appelringen met poedersuiker en serveer direct. Maak ze extra feestelijk met vanille-ijs, chocoladesaus of karamelsaus en een snufje krokante nougat.
Wil je een andere smaak toevoegen aan je bladerdeeg appelringen? Strooi wat kaneel over de appelschijven voordat je ze omwikkelt met bladerdeeg. Deze appelrondjes in bladerdeeg krijgen zo een warme, kruidige twist.