Recept: Bladerdeeg kerstboompjes met gerookte zalm
Op zoek naar een leuk en origineel hapje voor de feestdagen? Deze bladerdeeg kerstboompjes met gerookte zalm zijn echt een feestje om te maken én om op te eten.
Ze zien er superleuk uit, smaken heerlijk en zijn ook nog eens heel makkelijk te maken. Het knapperige bladerdeeg, de romige roomkaas en de zoute zalm vormen samen een perfecte combi. Of je ze nu maakt voor de kerstborrel, brunch of als voorgerechtje, met deze kerstboompjes van bladerdeeg zit je altijd goed.
- ca. 20 min
- 220 °C
- 200 °C
- ca. 30 min
Ingrediënten voor 12 bladerdeeg kerstboompjes met zalm:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 300 g
- 200 g gerookte zalm
- 150 g roomkaas
- 1 ei, geklutst
- 25 g pistachenootjes, gehakt
- Zout en peper gemalen
- 12 cocktailspiesjes
Meer inspiratie?
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 °C. Rol het Tante Fanny bladerdeeg uit zoals op de verpakking staat. Laat ondertussen de cocktailprikkers even weken in koud water, zodat ze straks niet verbranden in de oven.
-
Stap 2
Smeer het bladerdeeg in met een laagje roomkaas en verdeel de gerookte zalm eroverheen. Strooi er een beetje peper en zout over voor wat extra smaak.
-
Stap 3
Snijd het bladerdeeg in de lengte in 12 stroken.
-
Stap 4
Rijg elke deegstrook zigzaggend op een prikker, zodat ze de vorm van een kerstboom krijgen. Leg de bladerdeeg kerstboompjes op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk ze met het geklutste ei en strooi er gehakte pistachenootjes overheen.
-
Stap 5
Bak de bladerdeeg kerstboompjes in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en lekker knapperig.
Maak het extra feestelijk met een honing-mosterd dip of frisse dilledip erbij. En wil je variëren? Probeer ook eens een bladerdeeg kerstboom met ham en kaas, net zo leuk en minstens zo lekker.
Serveeridee: Zet de kerstboom van bladerdeeg met zalm op een mooie serveerplank, wat verse dille of citroen erbij en klaar is je showstopper voor de kersttafel!