Recept: flammkuchen met camembert, vijgen en prosciutto
1 Bewertung
- 7 - 9 min. ( 9 - 11 min )
- 270° C
- 250° C
- ca. 10 min.
Ingrediënten Voor 4 flammkuchen:
- 1 pak Tante Fanny verse Flammkuchenbodem naar origineel Elzasser recept 340 g.
- 150 g crème fraîche
- 125 g camembert, in plakken gesneden
- 6 rijpe vijgen, in plakjes gesneden
- 12 plakjes Prosciutto
- 1/2 bosje bieslook, fijngesneden
- Zout en peper gemalen
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 270 ° C boven/-onderwarmte voorverwarmen en het deeg direct uit de koelkast verwerken.
-
Stap 2
De flammkuchenmbodems naast elkaar zonder bakpapier op de bakplaat leggen.
-
Stap 3
Crème fraîche over de 4 bodems verdelen, daarbij een rand van 1 cm vrijhouden. Gelijkmatig met camembert en vijgen beleggen en kruiden met peper en zout.
-
Stap 4
Altijd 1 bakplaat per keer in de oven schuiven en onderin de oven in 7 - 9 min. krokant afbakken. Na het bakken met prosciutto beleggen en de bieslook erover strooien.
Tip
Als je er trek in hebt, strooi voor het bakken wat tijm op de flammkuchen.