 
            
                        Recept: spelt pizza met bbq saus en pulled chicken
Deze zomer veranderen we in een bbq pizza party! Dus heb jij een gas-, electrische-, of houtskoolbarbecue kijk dan snel verder en leer hoe je de lekkerste pizza bakt op de BBQ: BBQ recepten, tips & tricks.
- 10 min.
- ca. 20 min.
Ingrediënten voor 1 pizza met bbq saus en pulled chicken:
- 1 1 rol Tante Fanny Vers Spelt Pizzadeeg 400 g
- Tomaten frito
- Original bbq sauce Saus BXC
- Pulled chicken
- 1/2 ui
- 1/2 rode paprika
- 30 g mozzarella geraspt
- 50 g crème fraîche
- 2 takjes platte peterselie
- Olijfolie
- peper en zout
 
                            Bereidingswijze
- 
            Stap 1Breng de Big Green Egg met conveggtor en pizzasteen naar de 250 graden en verwarm deze combinatie minimaal 20 minuten voor. 
- 
            Stap 2Tip: verdeel het pizzadeeg in twee stukken en bak na elkaar een helft van de pizza. Vergeet niet ook de ingrediënten te verdelen. 
- 
            Stap 3Meng de tomaten frito op smaak met meat church garlic & herb. 
- 
            Stap 4Bestrooi de pizzaschep met semola. Leg de helft van de pizzabodem zonder bakpapier op je pizzaschep en smeer deze in met de tomatensaus, beleg deze daarna met de pulled chicken. 
- 
            Stap 5Snijd de paprika in repen en de rode ui in halve maan en beleg de pizza met de groentes en de mozzarella. 
- 
            Stap 6Bak de pizza in 10 minuten goudbruin af tot de bodem mooi krokant is. 
- 
            Stap 7Schep de pizza met de pizzaschep eraf en garneer met een lepel de crème fraiche en bestrooi met gehakte peterselie. 
- 
            Stap 8Snijd in gelijke punten en serveer direct. 
 
                 
                    		 
                    		 
                    		