Recept - tulband rum rozijnen noten - vers gistdeeg - Tante Fanny

Recept: Tulband met rum, rozijnen en noten

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
0 / 5
0 Bewertungen

Een Oostenrijkse banketbakkerijklassieker: de Karinthische Reindling. Gistdeeg, gevuld met noten, kaneel en rozijnen, gebakken in een tulbandvorm. Een pronkstuk dat je eenvoudig zelf kunt maken.

  • 30-35 min.
  • 180° C
  • 160° C
  • ca. 10 min.

Ingrediënten voor 1 tulband met rum, rozijnen en noten:

  • 1 rol Tante Fanny Vers deeg met boter 500 g
  • 100 gram rozijnen
  • 50 ml Rum
  • 1 el kaneel
  • 100 gram noten gehakt, bijv. hazelnoten of walnoten
  • 125 gram boter gesmolten
  • beetje poedersuiker om te bestrooien

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Week rozijnen in rum. Verwarm de oven voor op 180° C boven-/onderwarmte.

  2. Stap 2

    Vet de tulbandvorm in met boter. Meng suiker, kaneel, noten en eventueel resterende boter.

  3. Stap 3

    Verwerk deeg direct uit de koelkast. Verdeel de vulling over het deeg, verdeel er rum rozijnen overheen. Rol het deeg van onderaf strak op en plaats het in de vorm.

  4. Stap 4

    Bak de tulband onderin de oven op een rooster in 30 - 35 min. goudbruin.

  5. Stap 5

    Laat na het bakken kort (ca. 5 min.) afkoelen, stort de tulband en serveer lauw of koud. Bestrooi met poedersuiker.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.