
Recept: Tulband met rum, rozijnen en noten
Een Oostenrijkse banketbakkerijklassieker: de Karinthische Reindling. Gistdeeg, gevuld met noten, kaneel en rozijnen, gebakken in een tulbandvorm. Een pronkstuk dat je eenvoudig zelf kunt maken.
- 30-35 min.
- 180° C
- 160° C
- ca. 10 min.
Ingrediënten voor 1 tulband met rum, rozijnen en noten:
- 1 rol Tante Fanny Vers deeg met boter 500 g
- 100 gram rozijnen
- 50 ml Rum
- 1 el kaneel
- 100 gram noten gehakt, bijv. hazelnoten of walnoten
- 125 gram boter gesmolten
- beetje poedersuiker om te bestrooien

Bereidingswijze
-
Stap 1
Week rozijnen in rum. Verwarm de oven voor op 180° C boven-/onderwarmte.
-
Stap 2
Vet de tulbandvorm in met boter. Meng suiker, kaneel, noten en eventueel resterende boter.
-
Stap 3
Verwerk deeg direct uit de koelkast. Verdeel de vulling over het deeg, verdeel er rum rozijnen overheen. Rol het deeg van onderaf strak op en plaats het in de vorm.
-
Stap 4
Bak de tulband onderin de oven op een rooster in 30 - 35 min. goudbruin.
-
Stap 5
Laat na het bakken kort (ca. 5 min.) afkoelen, stort de tulband en serveer lauw of koud. Bestrooi met poedersuiker.