
BBQ snack attack: verleidelijke snacks van de BBQ om van te smullen
Van Tante Fanny
Een zomerse BBQ is de ideale gelegenheid om te genieten van lekkere hapjes en een verfrissend drankje. Kant-en-klare snacks zoals stokbrood met smeersels zijn een optie, maar waarom zou je niet zelf de keuken induiken en de lekkerste maken? Met de kant-en-klare degen van Tante Fanny draai jij je hand er niet voor om en staan er binnen no-time de lekkerste BBQ snacks bij jou op tafel!
Overheerlijke BBQ snack recepten
BBQ snacks recepten om direct te maken
Als je besluit om zelf aan de slag te gaan met de BBQ snacks van Tante Fanny, hoef je het niet alleen te doen. Op onze website vind je diverse eenvoudige recepten die je kunt volgen. Hier zijn een paar heerlijke BBQ snack gerechten die je kunt bereiden met de degen van Tante Fanny:
Pizzastengels met dip
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny Vers Spelt-pizzadeeg 400 gram
- 2 el Olijfolie
- Zout en peper gemalen
- 2 takjes rozemarijn, fijngehakt
- 250 g zure room
- 125 g crème fraîche
Bereidingswijze:
- Verwarm de BBQ voor op middelhoog vuur.
- Rol het pizzadeeg uit op een met bloem bestoven oppervlak.
- Snijd het deeg in lange stroken en bestrijk elke strook met olijfolie.
- Bestrooi het deeg met rozemarijn, zout en peper.
- Draai iedere strook in de tegengestelde richting en leg ze op de BBQ-grill.
- Bak de krokante pizzastengels ongeveer 10-12 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Bekijk het volledige krokante pizzastengel recept om ook een heerlijke dip bij deze lekkernij te maken!
Pizza rollups met ham, salami en kaas
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g met potje saus 200 g
- 6 plakken schouderham
- 10 plakken salami (evt. kun je ook chorizo gebruiken)
- 1-2 jalapeño pepers, in dunne ringen
- 1 zakje geraspte kaas
- een beetje maanzaad om te garneren
Bereidingswijze:
- Verwarm de BBQ voor op middelhoog vuur en verwerk het deeg direct uit de koelkast.
- Rol het deeg uit, bestrijk deze met tomatensaus en bestrooi met de helft van de kaas.
- Verdeel de plakken ham en betrooi met de andere helft van de kaas.
- Verdeel de salami en de jalapeno pepers.
- Rol de pizza strak op en snijd in plakjes van ongeveer 1 cm breed.
- Leg de plat en leg ze op de BBQ pizzasteen.
- Bak tot ze mooi goudbruin zijn en garneer met maanzaad.
Bekijk het volledige pizza rollups met ham, salami en kaas recept!
Groenten-Stromboli
Ingrediënten (1 stromboli)
- 1 rol Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g met potje saus 200 g Tante Fanny
- 1 rode ui, in ringen
- 100 g champignons, in plakjes
- 100 g maïs
- 150 g mozzarella, geraspt
- 2 tl oregano
Bereidingswijze
- Verwarm de BBQ (of oven) voor op 220 °C en rol het deeg met bakpapier direct op de bakplaat of een pizzasteen uit. Tante Fanny
- Bestrijk met de tomatensaus; laat rondom 2 cm rand vrij. Tante Fanny
- Verdeel ui, champignons, maïs, 100 g mozzarella en 1 tl oregano over het deeg. Tante Fanny
- Rol vanaf de brede zijde strak op tot een “pizza-strudel”, kerf om de 3 cm in, bestrooi met rest mozzarella & oregano en bak 20–25 min. goudbruin. Laat 5 min. rusten en snijd in plakken.
Bekijk het volledige groente stromboli recept!
BBQ Chicken Pizza Bites
Ingrediënten (1 plaat pizza opgedeeld in bites)
- 1 rol Tante Fanny Vers Spelt-Pizzadeeg 400 g
- Tomaten frito + 3 el BBQ-saus
- 150 g pulled chicken
- ½ rode ui, in partjes
- ½ rode paprika, in reepjes
- 30 g mozzarella, geraspt
- 50 g crème fraîche, 2 takjes peterselie, olie, peper & zout
Bereidingswijze
- Verhit BBQ met pizzasteen tot 250 °C en laat minstens 20 min. voorverwarmen.
- Rol het deeg uit op wat semola; bestrijk met tomaten frito en BBQ-saus, leg pulled chicken erop.
- Voeg ui, paprika en mozzarella toe; bak ± 10 min. tot de bodem krokant is.
- Bestrijk direct met toefjes crème fraîche, bestrooi met peterselie en snijd in kleine driehoekjes: ideaal als borrelhapje.
Bekijk het hele BBQ chicken pizza recept. Snijd de pizza in kleine stukjes voor lekkere BBQ snacks!
Pizza als snack van de BBQ
Naast de heerlijke snacks van deeg, is pizza bakken op de BBQ ook altijd een goed idee. Het knapperige deeg in combinatie met smaakvolle toppings zorgt voor een ware smaaksensatie. En snijd je deze in kleine stukken, dan heb jij binnen no-time jouw eigen mini pizza snacks op tafel staan.
BBQ snack attack met Tante Fanny
Met de verse afrol degen van Tante Fanny wordt het organiseren van een BBQ snack attack een eenvoudige en smaakvolle ervaring. Geniet van het gemak en plezier van het zelf maken van snacks en laat je vrienden of familie genieten van een onvergetelijke culinaire ervaring. Dus haal die BBQ tevoorschijn, bereid je voor op een smakelijk feest en laat je creativiteit de vrije loop met de overheerlijke degen van Tante Fanny!
Nóg meer BBQ fingerfood inspiratie
Heb je een lekker recept uitgezocht, maar kun je nog wel meer tips gebruiken? Of krijg je gewoon geen genoeg van dat heerlijke BBQ weer? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Hierin geven we je algemene tips en het laatste nieuws over onze producten! Download onze receptenboekjes om op de hoogte te blijven van al onze BBQ fingerfood recepten.