koken of bakken met dingen die je in huis hebt

Pizza perfectie op de BBQ: creatieve recepten voor elke smaak

Van Tante Fanny

Pizza bakken kan natuurlijk in een oven, maar wist je dat je ook uitstekende pizza recepten kunt maken op de BBQ? Met een pizzasteen bak je een heerlijk knapperige pizza op de barbecue. Ideaal voor een pizza party in de tuin of als je op zoek bent naar een creatief bijgerecht. Hoe je jouw pizza op de BBQ wil beleggen, is natuurlijk helemaal aan jou. Maar, om je wat inspiratie te geven hebben we wel enkele creatieve BBQ pizza recepten voor je verzameld. Dat wordt smullen!

Pizza recepten op de BBQ: hoe doe je dat?

Als je pizza recepten op de BBQ wilt klaarmaken, is het belangrijk om de temperatuur goed in de gaten te houden. Zorg ervoor dat de BBQ en je pizzasteen goed heet zijn voordat je de pizza erop legt. Je kunt de temperatuur regelen door de ventilatieopeningen te openen of te sluiten. Leg de pizza vervolgens op de pizzasteen en laat deze enkele minuten bakken. Let op dat de pizza niet aanbrandt, houd de temperatuur daarom goed in de gaten en blijf af en toe controleren hoe je pizza eruitziet terwijl de pizza bakt.

Benodigdheden voor jouw pizza BBQ recepten

Voor het bakken van je overheerlijke pizza BBQ recept heb je een aantal dingen nodig. Naast het pizzadeeg heb je uiteraard ook toppings nodig, zoals tomatensaus, kaas en groenten. Verder is het handig om een pizzaschep te hebben om de pizza op de BBQ te leggen en er weer af te halen. Zorg er ook voor dat je beschikt over een pizzasteen om de pizza op de BBQ op te bakken. Let er wel op dat je deze pizzasteen eerst 15 minuten mee laat opwarmen met de BBQ. Zo zal de steen niet breken en bak jij de meest lekkere pizza’s. En tot slot is een goede BBQ-tang of BBQ-schep handig om de pizza eventueel mee te draaien tijdens het bakken. Met deze benodigdheden, de juiste temperatuur en unieke recepten kun je heerlijke pizza’s bereiden op de BBQ.

De lekkerste pizza’s met Tante Fanny pizzadeeg

Maar welk pizzadeeg is nu het beste voor het bakken van pizza op de BBQ? Ons verse pizzadeeg voor de dunne bodem is hier perfect geschikt voor. Met dit deeg maak je een heerlijk knapperige pizza, precies zoals het hoort. Het deeg is eenvoudig in gebruik en ideaal voor op de barbecue. Ook is ons pizzadeeg heel veelzijdig en gemakkelijk aan te passen aan verschillende smaken en toppings. Of je nu gaat voor BBQ pizza recepten zoals een klassieke Margherita, een pittige pepperoni, of een creatieve combinatie van groenten en kaas, ons pizzadeeg zal jouw BBQ pizza naar een hoger niveau tillen.

Een zomerse pizza met perzik

Met pizza recepten voor op de BBQ kun je alle kanten op. Zoek jij een pizza BBQ steen recept dat uitstekend bij een zonnige zomerdag past? Dan is deze zomerse pizza met perzik precies wat je zoekt. Je belegt deze pizza’s met een beetje pesto, schijfjes perzik en burrata. Voeg eventueel wat pijnboompitjes toe en besprenkel het geheel met olijfolie. Even laten bakken op de pizzasteen en je geniet binnen no time van een echte zomerse pizza.

pizza met perzik recept

Een kleurrijke pizza met lekker veel groenten

Bij een barbecue wordt er al snel veel vlees gegeten. Voor een beetje balans is een pizza BBQ recept met lekker veel groenten dan een uitstekende optie. Besmeer de pizzabodem eerst met wat tomatensaus. Beleg de pizza vervolgens met kleurrijke groente naar keuze. Rode en gele tomaatjes, groene courgette, gele paprika en wit met rode radijsjes zijn uitstekende opties. Bestrooi het geheel met een beetje kaas en laat de pizza lekker knapperig worden op de BBQ. Laat het stokbrood tijdens de traditionele barbecue avond met veel vlees dus lekker een keer achterwege en maak een lekkere focaccia of pizza met groenten. Lekker voor de variatie en zo zet je direct een gerecht boordevol groente op tafel!

Een gezellige familie pizza

De meest lekkere pizza recepten kun je ook inzetten als een heerlijk bijgerecht voor bij de barbecue-avond. Omdat je dan geen hele pizza wil eten, is het een goed idee om samen een pizza te delen. Hebben jullie allemaal een andere smaak? Maak dan een gezellige familie pizza. Ons handige rechthoekige pizzadeeg met tomatensaus is hier ideaal voor. Geef elk familielid een eigen hoekje en beleg de pizza samen met de lekkerste ingrediënten. Denk bijvoorbeeld aan salami, paprika, champignons, kerstomaatjes, hamblokjes en ui. Bestrooi het geheel met geraspte kaas en bak de pizza op de barbecue. Daarna kan iedereen smullen van zijn eigen stukje van de familie pizza.

BBQ pizza recepten met Tante Fanny

Zoek je nog meer inspiratie voor pizza recepten voor op de BBQ of lekkere bijgerechten? Download dan ons gratis receptenboekje en abonneer je op onze nieuwsbrief. We blijven je graag inspireren met de lekkerste recepten. Heb je vragen over onze recepten of wil je meer weten over de verschillende producten van Tante Fanny? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag bij de voorbereidingen voor een heerlijke (BBQ) maaltijd.