makkelijke kerst gerechten maken inspiratie

Kerstdessert inspiratie voor de lekkerste kersttoetjes

Van Tante Fanny

Kerst staat weer voor de deur en dat betekent tijd voor gezelligheid en heerlijk eten. Een kerstdiner is niet compleet zonder een smakelijk nagerecht. Of je nu op zoek bent naar een makkelijk kerst toetje of de lekkerste kerstdesserts, Tante Fanny heeft voor jou de perfecte oplossing met deze 10 makkelijke kerst toetjes.

Onze top 10 lekkerste kerstdesserts

1. Appelroosjes als kerstdessert

Zoek je een origineel kerst toetje? Probeer onze appelroosjes. Met een vulling van appels en topping van jam en vanille is dit dessert niet alleen heerlijk, maar ook verrassend eenvoudig te maken.

appelroosjes

2. Bladerdeeg kerstboompjes

Denk je aan kerst, dan denk je aan: de kerstboom! Maak daarom feestelijke bladerdeeg kerstboompjes als dessert. Dit lekkere kerstdessert kan je serveren op heel veel manieren, denk hierbij aan bijvoorbeeld aardbeien of frambozen als ingrediënt. In dit recept maken we gebruik van chocola en noten.

kerstboom van bladerdeeg

3. Chocoladereep in bladerdeeg als nagerecht tijdens kerst

Chocola doet het altijd goed! Ben je nog op zoek naar een toetje voor de kerst die makkelijk te maken is? Dan is dit kerstdessert een goede keuze. Het leuke aan het chocoladereep in bladerdeeg recept is dat je zelf kan kiezen welke chocolade je gebruikt. In dit recept gebruiken we pure chocolade.

Chocoladereep in bladerdeeg - Tante Fanny

4. Crompouce

Een unieke mix van croissant en tompouce, dit dessert is een van de makkelijke kerst toetjes die je kunt maken. De crompouce combineert zachte banketbakkersroom met knapperig deeg en een vleugje zoet glazuur. Wil jij jouw crompouce nou helemaal versieren in kerstthema? Strooi er dan leuke kerststrooisels overheen. Ook lekker voor bij de koffie als je je kerst bezoek ontvangt!

Crompouce

5. Zoete wafels uit het wafelijzer

Maak heerlijke wafels met croissantdeeg voor een nieuwe draai aan de klassieke wafel. Dit dessert is ideaal voor een feestelijke brunch of als zoete afsluiting van je kerstdiner. Ontdek het recept.

zoete wafels

6. Oreo frambozen strudel

Deze Oreo frambozen strudel is volgens ons één van de lekkerste kerstdesserts. De combinatie van kwark, Oreo-koekjes en frambozen maakt het tot een onweerstaanbaar en eenvoudig te bereiden dessert. Dit toetje is niet voor niets een van onze favorieten. Perfect voor liefhebbers van een zoet en fruitig nagerecht.

Oreo Frambozen Strudel

7. Pecanbroodje met marsepein en noten

Een zoete lekkernij gevuld met marsepein, abrikozenjam en pecannoten. Deze broodjes zijn snel te maken en hoewel we ze voornamelijk kennen als ontbijt, zorgen deze pecanbroodjes voor een heerlijk zoete afsluiting van je kerstdiner.

Pecan notenbroodjes van croissantdeeg

8. New York croissant rolls

Een makkelijk te maken kerst dessert waarbij je de beroemde New York croissant rolls kunt decoreren met chocolade en nootjes naar wens. Ondanks de eenvoudige bereidingswijze een indrukwekkend dessert om op tafel te zetten!

new york rolls

9. Bladerdeeg appelringen

Een snel en eenvoudig dessert dat perfect is voor een feestelijke gelegenheid. Serveer ze met vanille-ijs, chocoladesaus, karamelsaus of krokante nougat voor extra luxe. Deze bladerdeeg appelringen zijn een snelle en gemakkelijke keuze voor een kerstdessert.

Bladerdeeg appelringen

10. Pindakaastaart met chocolade en karamelsaus

Dit kerstdessert is een heerlijke combinatie van pindakaas, chocolade en karamelsaus, en is verrassend eenvoudig te maken. Een pindakaastaart met chocolade en karamelsaus is de perfecte afsluiter van je kerstdiner. Ook wel de kers op de taart van jouw diner!

pindakaastaart met chocolade en karamelsaus

Geniet van kerst met de lekkerste desserts

Kerst is de tijd van uitgebreid kokkerellen en genieten van de heerlijkste gerechten. Een goed toetje maakt het kerstdiner helemaal af. Haal je inspiratie uit bovenstaande kerst desserts of scroll langs alle kerstrecepten van Tante Fanny en stel jouw eigen kerstdiner samen. Nog op zoek naar een hoofdgerecht dat indruk maakt? Denk dan eens aan de beef wellington! Wij wensen je alvast hele fijne dagen toe. Geniet van al het lekkers dat kerst te bieden heeft!