koken of bakken met dingen die je in huis hebt

Koken of bakken met dingen die je in huis hebt? Zo doe je dat!

Van Tante Fanny

Heb jij een goed gevulde voorraadkast en geen zin om boodschappen te doen? Of komen er opeens gasten over de vloer? Dan kun je vaak uitstekend koken met wat je in huis hebt. Ook met de overgebleven ingrediënten van voorgaande dagen kun je vaak nog erg lekkere dingen maken. Niet alleen scheelt dat je een tripje naar de supermarkt, het is ook nog eens een duurzame keuze. Door te koken of bakken met wat je in huis hebt, gooi je uiteindelijk minder voedsel weg. Dat is goed voor je portemonnee en voor de wereld. Bij Tante Fanny helpen we je graag op weg, zodat ook jij kunt gaan koken uit de voorraadkast.

Bakken met wat je in huis hebt: Creatieve mogelijkheden met Tante Fanny degen

Voordat je creatieve recepten kunt gaan bedenken, is het handig om te weten met welke ingrediënten je kunt werken. Maak daarom eerst eens een rondje door jouw voorraadkasten en koelkast. Vaak heb je meer in huis om mee te koken of bakken dan je denkt. Misschien heb je een keer groot ingeslagen toen er een aanbieding was, of heb je nog een restje rauwkost liggen van het avondeten van gisteren. Ga shoppen in je eigen huis en laat je verrassen door de uiteenlopende ingrediënten die je zult vinden. Ga eerst op zoek naar een heerlijke basis, zoals de kant en klare verse degen van Tante Fanny. Hier kun je altijd super makkelijk een lekker gerecht mee maken! Ook met de ingrediënten die jij nog in huis hebt liggen!

BBQ pizza margherita

Tante Fanny degen als basis voor je maaltijd

Nu je weet wat je in huis hebt, kun je gaan bedenken wat je wilt koken of bakken met dingen die je in huis hebt. Heb je bijvoorbeeld volkoren rond pizzadeeg van Tante Fanny in de koelkast of vriezer liggen? Dit vormt dit een uitstekende basis om aan de slag te gaan. Sowieso is het een aanrader om altijd vers pizzadeeg van Tante Fanny in huis te hebben. Je kunt hiermee alle kanten op, waardoor het heel eenvoudig wordt om te koken uit de voorraadkast. Ook kun je Tante Fanny pizzadeeg altijd invriezen, waardoor je deze langer kunt bewaren.

Vul aan met lekkere ingrediënten

Als je de basis van je maaltijd gevonden hebt met bijvoorbeeld het Tante Fanny volkoren pizzadeeg, kun je het gaan aanvullen met andere lekkere ingrediënten. Misschien heb je nog een potje tomatensaus staan of ligt er misschien nog een halve paprika in je koelkast? Maar ook als je wat minder traditionele ingrediënten in de voorraadkast gevonden hebt, kun je iets lekkers maken. Zo kun je ook met roomkaas en tuinbonen prima een pizza beleggen met Tante Fanny pizzadeeg. Laat je inspireren door wat je in huis hebt en wie weet komt er wel een heerlijk nieuw recept uit. Juist dat is zo leuk aan bakken of koken met wat je in huis hebt. Je ontdekt elke keer weer iets nieuws!

De lekkerste recepten met ingrediënten die jij in huis hebt

Ben je benieuwd naar welke specifieke gerechten je kunt bakken met dingen die je vaak in huis in je voorraadkast en koelkast hebt liggen? Hier zijn drie smakelijke recepten die je gemakkelijk kunt bereiden met behulp van Tante Fanny degen en andere alledaagse ingrediënten.

1. Pizza Margherita met Tante Fanny pizzadeeg

Benodigdheden:

  • Tante Fanny vers pizzadeeg
  • Tomatensaus
  • Mozzarella
  • Verse basilicum
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor volgens de instructies op de verpakking van het Tante Fanny pizzadeeg.
  2. Rol het pizzadeeg uit op een met bloem bestoven werkblad en leg het op een bakplaat.
  3. Verdeel een dun laagje tomatensaus over het deeg, laat de randen vrij.
  4. Beleg de pizza met plakjes mozzarella en verse basilicumblaadjes.
  5. Besprenkel de pizza met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  6. Bak de pizza in de voorverwarmde oven volgens de instructies op de verpakking van het Tante Fanny pizzadeeg, tot de korst goudbruin en knapperig is.

2. Appelgalette met Tante Fanny bladerdeeg

Benodigdheden:

  • Tante Fanny vers bladerdeeg
  • Appels
  • Suiker
  • Kaneel
  • Citroensap
  • Ei (optioneel)

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor volgens de instructies op de verpakking van het Tante Fanny bladerdeeg.
  2. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in dunne plakjes.
  3. Meng de appels met suiker, kaneel en een scheutje citroensap in een kom.
  4. Rol het bladerdeeg uit op een met bloem bestoven werkblad en leg het op een bakplaat.
  5. Verdeel de appelmix gelijkmatig over het midden van het bladerdeeg, laat de randen vrij.
  6. Vouw de randen van het bladerdeeg over de appels heen, zodat er een soort rustieke korst ontstaat.
  7. Optioneel: bestrijk de randen van het bladerdeeg met losgeklopt ei voor een mooie glans.
  8. Bak de galette in de voorverwarmde oven volgens de instructies op de verpakking van het Tante Fanny bladerdeeg, tot het bladerdeeg goudbruin en knapperig is.
  9. Haal de galette uit de oven, laat hem iets afkoelen en serveer.

bakken met wat je in huis hebt - mini quiches

3. Quiche met Tante Fanny quichedeeg

Benodigdheden:

  • Tante Fanny vers quiche- en taartdeeg
  • Eieren
  • Room
  • Melk
  • Kaas (bijvoorbeeld geraspte cheddar of gruyère
  • Prei, in dunne ringen gesneden
  • Champignons, in plakjes gesneden
  • Zout en peper

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor volgens de instructies op de verpakking van het Tante Fanny quichedeeg.
  2. Rol het quichedeeg uit op een met bloem bestoven werkblad en bekleed hiermee een quichevorm.
  3. Klop in een kom de eieren los en voeg de room en melk toe. Breng op smaak met zout en peper en meng goed.
  4. Verdeel de prei en champignons gelijkmatig over het quichedeeg.
  5. Giet het eimengsel over de groenten in de quichevorm.
  6. Bestrooi de bovenkant met de geraspte kaas.
  7. Bak de quiche in de voorverwarmde oven volgens de instructies op de verpakking van het Tante Fanny quichedeeg, totdat de vulling stevig is en de bovenkant goudbruin is.
  8. Haal de quiche uit de oven en laat hem even afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Met deze heerlijke recepten kun je gemakkelijk koken of bakken met wat je in huis hebt. Of het nu een smakelijke pizza, een zoete appelgalette of een hartige quiche is, Tante Fanny degen maken het bereiden van gerechten eenvoudig en lekker. Probeer ze uit en ontdek de mogelijkheden van koken uit je eigen voorraadkast en koelkast!