asperge recepten

Waarom overheerlijke aspergegerechten niet kunnen ontbreken in jouw maaltijdplanning

Van Tante Fanny

Bij Tante Fanny weten we als geen ander hoe heerlijk asperges kunnen zijn. Deze bijzondere groente heeft niet alleen een unieke smaak, maar bevat ook veel voedingsstoffen. Asperges zitten boordevol vitamines en mineralen en zijn daarom een echte aanrader voor iedereen die houdt van groentegerechten. Maar hoe maak je nu de lekkerste gerechten met asperges die altijd lukken? Daar kunnen wij je bij helpen! 

Wat zit er in asperges?

Asperges zijn ontzettend lekker om in je gerechten te verwerken. Daarnaast bevatten asperges weinig calorieën en veel voedingsstoffen. Ze zijn een goede bron van vitamine K, vitamine C, foliumzuur, kalium, vezels en antioxidanten zoals flavonoïden en carotenoïden. De smaak en toevoeging van deze voedingsstoffen maakt de asperge groenten een ideale toevoeging aan je maaltijdplanning.

Tante Fanny’s overheerlijke aspergegerechten geheim

Een van de geheimen achter onze heerlijke aspergegerechten is het gebruik van ons verse deeg. Met onze degen kun je in een handomdraai de lekkerste gerechten op tafel zetten, waar je vervolgens samen van kan genieten. Ook zijn er geen onnodige ingrediënten aan het deeg toegevoegd, zijn vrijwel alle degen vegan én eet je heerlijk duurzaam. Of je nu een plaattaart met asperges en geitenkaas wilt maken, of een asperge pizza met ui en aardbei, met Tante Fanny deeg wordt het allemaal een stuk makkelijker en lekkerder. Met ons verse deeg zorg jij ervoor dat je altijd een geslaagd gerecht op tafel zet. Daar wordt niet alleen jij, maar ook je gezelschap gelukkig van!

Binnen een handomdraai jouw favoriete gerecht met asperges op tafel

Het combineren van asperges met Tante Fanny deeg is ook nog eens ontzettend makkelijk. Doordat het deeg van Tante Fanny vers uit te rollen is, ervaar je de smaak van net vers gemaakte deeg, waarbij je binnen enkele minuten je gerecht in de oven kan stoppen! Zo kun je bijvoorbeeld super gemakkelijk een quiche maken met witte asperges en zalm, waarvoor je het Tante Fanny quiche- of taartdeeg kan gebruiken. Of wat dacht je van een groentepizza met asperges, tuinbonen, doperwten en pesto? Dit gerecht maak je gemakkelijk met het Tante Fanny spelt pizzadeeg. De mogelijkheden voor heerlijke gerechten boordevol groenten zijn eindeloos! Daarnaast lukt het altijd, dankzij het gemak van het Tante Fanny verse deeg. Daar wordt niet alleen jij blij van, maar ook je vrienden en familie kunnen genieten van een overheerlijk gerecht met asperges.

asperge gerechten

Een voorproefje van onze heerlijke asperge recepten

Of je nu groene of witte asperges gebruikt voor je gerechten, er zijn talloze mogelijkheden om te variëren en te experimenteren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een risotto met groene asperges en parmezaanse kaas. Om je nog wat verder op weg te helpen hebben we een aantal heerlijke aspergegerechten met Tante Fanny quiche- en taartdeeg voor je op een rijtje gezet:

Asperge pakketjes

  1. Verwarm de oven op 210° C en bereid het deeg volgens de instructie op de verpakking.
  2. Breng de crème fraîche met knoflook, nootmuskaat, peper en zout op smaak.
  3. Deeg met het meegerolde bakpapier uitrollen en het deeg in 6 gelijke stukken verdelen. Snijd het deeg 1 keer aan de lengte en een keer aan de breedte (met elkaar verbonden) op ca. 1 cm van de rand in.
  4. Verdeel 1 el crème fraîche over het deeg. Omhul 2 groene en 2 witte asperges met ham en leg dit op de crème fraîche in het midden van de rechthoek.
  5. Vouw beiden deeghoeken naar elkaar toe en druk deze licht over elkaar heen. Bestrijk hierna het deeg met ei.
  6. Bak de pakketjes in het midden van de oven in ca. 15 min. tot ze goudbruin zijn.

Quiche met asperges

  1. Verwarm de oven voor op 200° C en bereid het deeg volgens de instructie op de verpakking.
  2. Rol het deeg uit met het meegerolde bakpapier en leg het in de quichevorm. Versterk met het overhangende deeg de rand en prik met een vork wat gaatjes in de bodem.
  3. Roer vervolgens 4 eieren met room glad en voeg zalm en mierikswortel toe. Kruid het mengsel met peper en zout.
  4. Verdeel dit mengsel over de bodem van de quiche, strijk dit glad en verdeel hier 500 gram asperges over.
  5. Stop het gerecht ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven. Laat deze hierna even afkoelen en garneer de quiche met tuinkers. Eet smakelijk!

De juiste deegsoort van Tante Fanny

Natuurlijk kun je ook experimenteren met verschillende soorten deeg. Al onze degen zorgen voor écht gemak in de keuken, waardoor jouw aspergegerecht altijd een succes is. Voor hartige taarten én zoete gerechten kun je ideaal het quiche- en taartdeeg van Tante Fanny gebruiken. Dit deeg heeft een heerlijke krokante structuur die perfect past bij een lichte asperge vulling. Voor zoete gerechten vul je dit deeg gemakkelijk met bijvoorbeeld een met een mengsel van ricotta en citroen voor een heerlijke lenteachtige taart. Voor groentepizza’s met asperges is ons spelt pizzadeeg ideaal te gebruiken en voor het maken van overheerlijke aspergehapjes of plaattaarten gebruik je gemakkelijk ons verse bladerdeeg!

Volop gemak met Tante Fanny

Aspergegerechten zijn heerlijk en veelzijdig, waarbij Tante Fanny deeg een geweldige basis voor allerlei soorten groenten gerechten biedt. Van hartige taarten tot zoete lekkernijen, er zijn talloze manieren om asperges te gebruiken in combinatie met Tante Fanny deeg. Dus waar wacht je nog op? Probeer deze heerlijke gerechten vandaag nog uit en geniet van de smaken van het voorjaar! Download gratis onze receptenboekjes voor extra inspiratie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze tips, recepten en laatste nieuwtjes!