Vanille

Vanille is een smaakstof afkomstig uit de vruchten van de klimorchidee van het geslacht Vanilla. De naam komt van het Spaanse woord vainilla.

Vanillesuiker

Voor zelfgemaakte vanillesuiker doe je vanillestokjes in een pot met suiker. Een goede verdeling is op iedere 250 g een stokje.

Voralbergerkaas

De Vorarlberg Bergkaas is een regionale specialiteit van de Oostenrijkse staat Vorarlberg. Dit traditionele voedsel is een Europese beschermde oorsprongsbenaming.
Vorarlberg Bergkäse wordt alleen gemaakt in tal van Alpine zuivelfabrieken van het Bregenzerwald, in het Groot en Klein Walsertal en in Walgau met rauwe melk en alleen met natuurlijke fermentatie to kaas gemaakt. De bereidingswijze is nauwelijks veranderd voor eeuwen, zelfs vandaag de dag wordt gebruik gemaakt van een grote koperen ketel en wordt de kaas verzorgt tijdens de rijping naar de traditionele manier met een zoutdoek. Bergweide grassen en kruiden geven de melk zijn aromatische tonen en de kaas zijn stevig en intense smaak.

Vulling van studel

De vulling van strudel mag u nooit op de nooit heet op het strudeldeeg leggen, het deeg kan dan op voorhand al gaan rijzen.