Recept - appel cranberry plaattaart - vers gistdeeg - Tante Fanny

Recept: Appel cranberry plaattaart

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
5 / 5
1 Beoordeling

Het hele gezin houdt van zelfgebakken appeltaart. Cranberry’s en amandelen maken deze plaattaart bijzonder. Probeer dit snelle en eenvoudige recept meteen.

  • 25-30 min.
  • 180° C
  • 160° C
  • ca. 20 min.

Ingrediënten voor 1 plaattaart met appel en cranberry:

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 180° C boven-/onderwarmte.

  2. Stap 2

    Verwerk deeg direct uit de koelkast. Rol het deeg met het opgerolde bakpapier direct uit op de bakplaat.

  3. Stap 3

    Leg de appelschijfjes als een waaier op de deegbodem en bestrooi met kaneel. Verdeel amandelstiften en cranberries gelijkmatig erover.

  4. Stap 4

    Bak in het midden van de oven in ca. 25 - 30 min. goudbruin.

Tip

Om ervoor te zorgen dat de appels niet te snel bruin worden, kun je er na het opleggen het sap van een halve citroen overheen sprenkelen.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.