
Recept: Appel cranberry plaattaart
1 Bewertung
Het hele gezin houdt van zelfgebakken appeltaart. Cranberry’s en amandelen maken deze plaattaart bijzonder. Probeer dit snelle en eenvoudige recept meteen.
- 25-30 min.
- 180° C
- 160° C
- ca. 20 min.
Ingrediënten voor 1 plaattaart met appel en cranberry:
- 1 rol Tante Fanny Vers gistdeeg met boter 500 g
- 400 gram appels, in kleine parten gesneden
- 1/2 theelepel kaneel
- 50 gram amandelstiften (of amandelschaafsel)
- 50 gram gedroogde cranberries
- 100 gram abrikozenjam
Gemaakt met

Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180° C boven-/onderwarmte.
-
Stap 2
Verwerk deeg direct uit de koelkast. Rol het deeg met het opgerolde bakpapier direct uit op de bakplaat.
-
Stap 3
Leg de appelschijfjes als een waaier op de deegbodem en bestrooi met kaneel. Verdeel amandelstiften en cranberries gelijkmatig erover.
-
Stap 4
Bak in het midden van de oven in ca. 25 - 30 min. goudbruin.
Tip
Om ervoor te zorgen dat de appels niet te snel bruin worden, kun je er na het opleggen het sap van een halve citroen overheen sprenkelen.