
Recept: Vlechtbrood met 3 soorten vulling
Is vlechtbrood met vulling moeilijk om te maken? Nee hoor, dit luchtig vlechtbrood met 3 verschillende vullingen is makkelijk te doen. Volg de video instructies en geniet van het bakresultaat.
- ca. 25 min.
- 180° C
- 160° C
- ca. 30 min.
Ingrediënten voor 1 vlechtbrood:
Bessenvulling
- 80 gram jam (bijv. bramen, bosbes, frambozen..)
- 30 gram kokosrasp
- 2 tl citroensap
Marsepeinvulling
- 100 gram marsepein in kleine stukjes gesneden
- 3 el melk
- 1 tl citroensap
- 10 gram pistachenoten grof gehakt
Koekjesvulling
- 50 gram hazelnoten fijngehakt
- 50 gram haverkoekjes verkruimeld
- 1 el poedersuiker
- 2 el melk
- 1 eiwit
Om te versieren
- 1 eigeel losgeklopt, om te bestrijken
- amandelschaafsel om te bestrooien


Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180° C boven-/onderwarmte.
-
Stap 2
Voor bessenvulling: meng jam, kokos en citroensap. Voor de marsepeinvulling: roer de marsepein, melk en citroensap met de blender tot een gladde massa. Roer de pistachenoten er aan het eind door. Voor koekjesvulling: verkruimel koekjes en meng met hazelnoten, suiker en eiwit. Roer met de melk tot een gladde massa.
-
Stap 3
Verwerk het deeg direct uit de koelkast en rol het uit met het meegerold bakpapier. Snijd in de lengte in drie gelijke stroken. Bestrijk een strook van het deeg met bessen-, marsepein- of koekjesvulling, vouw deeg over vulling en druk de randen goed op elkaar.
-
Stap 4
Rek de drie strengen iets langer uit, leg ze met de naad naar beneden en vlecht ze tot een vlechtbrood. Leg deze voorzichtig op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met eigeel en bestrooi met amandelschaafsel.
-
Stap 5
Bak midden in de oven in ca. 25 min. goudbruin.
De gistvlecht kan ook heerlijk bereid worden met een banaan-kokosvulling of een nougat crème vulling.