
Recept: Walnoten broodkrans met rozijnen
- ca. 30 min.
- 180° C
- 160° C
- ca. 20 min.
Ingrediënten voor 1 walnoten broodkrans met rozijnen:
- 1 rol Tante Fanny Vers gistdeeg met boter 500 g
- 125 gram walnootvulling
- 125 gram maanzaadvulling
- 50 gram walnoten grof gehakt
- 1 ei losgeklopt
Walnootvulling
- 120 gram walnoten
- 35 gram boter
- 20 gram suiker
- 1 tl sinaasappelschil
Maanzaadvulling
- 60 gram maanzaad gemalen
- 20 gram suiker
- 1 el honing
- 1 tl Rum
- 45 ml melk

Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180° C boven-/onderwarmte.
-
Stap 2
Bereid walnootvulling. Met koksmes fijn hakken. Boter in pan smelten. Noten, suiker en sinaasappelrasp toevoegen en doorroeren. Laten afkoelen. Meng de notenvulling met de grofgehakte walnoten en rozijnen. Meng maanzaad, suiker, honing en rum met de melk en laat het 15 minuten trekken.
-
Stap 3
Verwerk het deeg direct uit de koelkast en rol het uit met het meegerold bakpapier. Verdeel de twee vullingen links en rechts over het deeg, laat ongeveer 3 cm vrij aan de boven- en onderkant.
-
Stap 4
Rol het deeg van de lange kant op. Leg de naad met de zijkant naar beneden, snijd in 8 gelijkmatige plakken en leg ze om en om als een bloem op de met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met ei.
-
Stap 5
Bak middenin in de oven in ca. 30 min. goudbruin.
Varieer met de vullingen zoals je wilt en gebruik bijvoorbeeld pompoenpitten in plaats van de walnoten.