gezonde pizza toppings

3 gezonde pizza toppings om bewust te genieten van pizza

Van Carlieke - Tante Fanny

Ben jij gek op pizza, maar eet je het nooit omdat het ongezond is? Dat is helemaal niet nodig! Net als jij, is Tante Fanny weg van pizza én van gezond eten. Geen pizza meer eten? Tante Fanny zou Tante Fanny niet zijn, als ze daar niets op bedacht. Zo ontstond ons verse spelt pizzadeeg met alleen maar goede ingrediënten. Vrij van ongezonde transvetten, onnodige smaakversterkers en zonder dierlijke producten, maar met 100% spelt. Gezonde pizza bestaat! Wil jij bewust genieten zonder schuldgevoel? Beleg jouw pizza dan met deze 3 gezonde toppings.

1. Een gezonde pizza met groenten, maar dan nét ff anders

Groenten op een pizza zijn gelukkig heel normaal. Ook als je jouw gezonde pizza eens met iets anders wilt beleggen dan tomaat, paprika en courgette, valt er genoeg te kiezen! We willen wedden dat je de volgende gezonde pizza recepten nog nooit hebt gegeten! Laat dat maar aan Tante Fanny over… Ze maakte al eens deze pizza met spruitjes. Of wat dacht je van haar pizza met tuinbonen of gezonde pompoenpizza? Met Tante Fanny’s spelt pizzadeeg als gezonde basis kun je werkelijk alle kanten op!

2. Gebruik verse kruiden als pizza topping

Dat groenten gezond zijn weet iedereen, maar de kracht van verse kruiden wordt nog weleens onderschat. Ze zijn supergezond voor je op de korte én lange termijn! Neem bijvoorbeeld peterselie: erg lekker op een gezonde pizza en boordevol antioxidanten. Maar dat is niet het enige kruid, eigenlijk zijn bijna alle kruiden geschikt als gezonde pizza topping! Neem bijvoorbeeld verse basilicum, tijm, oregano of salie. Je kunt deze kruiden in een pizzasaus verwerken, maar ze zijn éxtra gezond als ze niet te lang worden verhit. De verse kruiden kun je dus het beste gebruiken als topping, als je pizza net uit de oven is.

3. Een pizza met kaas gezond? Ja!

Vaak worden pizza’s afgetopt met een flinke hand strooikaas. De transvetten in de gesmolten kaas maken een pizza ongezond. Gelukkig kun je de normale pizzakaas heel makkelijk vervangen door een gezonder alternatief. Er zijn namelijk ook kaassoorten met een zeer laag gehalte transvetten die super geschikt zijn als gezonde pizza topping! Wat dacht je van mozzarella, feta of geitenkaas?

Tante Fanny’s gezonde pizza recepten

Kun je niet kiezen uit bovenstaande gezonde pizza toppings of wil je jouw gezonde pizza liever bereiden volgens een kant-en-klaar recept? Speciaal voor jou hebben we Tante Fanny’s favoriete pizza recepten gebundeld in een gratis pizza receptenboek! Zo heb je de lekkerste recepten voor gezonde pizza voortaan altijd bij de hand.

Ga jij binnenkort gezonde pizza’s maken met Tante Fanny’s verse spelt pizzadeeg? Bestel je deeg snel bij Jumbo,Picnic of Crisp.