Pizza bakken met familie - Tante Fanny.nl

Pizza maken met familie

tips voor een kleurrijke pizza recept

Van Tante Fanny

Waarom zou je wachten tot er iemand jarig is of er een feestdag is om met de hele familie bij elkaar te komen? Het is hartstikke leuk en gezellig om iedereen tussendoor eens uit te nodigen voor een heerlijke pizza avond!

Pizza avond
Opa, oma, de kinderen en ooms en tantes, iedereen is gek op pizza dus ze zullen vast gretig gebruik maken van je uitnodiging. Schuif de tafels aan elkaar, regel wat extra stoelen en het feest kan beginnen! Mini pizza’s, gewone pizza’s, verschillende ingrediënten, alles kan en alles mag! Bij zoveel gezelligheid hoort een kleurrijke pizza en wij geven je tips.

Welke pizzabodem
Je begint natuurlijk met een goede basis, daarom haal je het verse pizzadeeg op rol van Tante Fanny in huis. Voor een groot gezelschap is het heel handig om plaatpizza’s te maken. Zo schuif je eenvoudig een paar pizza’s tegelijk de oven in. Het pizzadeeg zit opgerold op bakpapier in de verpakking dus het enige dat je hoeft te doen is het uitrollen en beleggen met allerlei lekkers! Het deeg is er ook in een spelt variant, zodat je daarin ook kunt variëren. Lees meer over bakken met spelt pizza. Ook kun je jouw eigen gezonde pizza maken, met bijvoorbeeld een groentebodem! Lekker én ook nog eens gezond.

Favoriete smaak
De lekkerste pizza’s zijn homemade pizza’s omdat je de pizza kunt beleggen met wat je maar wilt! Met een plaatpizza kun je bovendien iedereen zijn of haar eigen deel geven om te beleggen zodat je volop kunt genieten van jouw favoriete smaak! Het wordt hoe dan ook een kleurrijk geheel en dat is ook precies de bedoeling want het ziet er extra gezellig en feestelijk uit!

Toppings
Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken of het past wel op een pizza! Wat denk je van heerlijke vleeswaren, diverse groenten, pesto maar ook fruit! Kies voor kleur door verschillende ingrediënten te gebruiken maar je kunt ook al kleur aanbrengen met de soort saus die je kiest. Kijk voor inspiratie eens bij deze onderstaande recepten: pizza tricolore of regenboogpizza. Op de site van Tante Fanny vind je meer dan 100 pizzarecepten die genoeg inspiratie bieden voor een heerlijke pizza.

Thema pizza
Het is ook een leuk idee om een speciale thema avond te organiseren voor de familie! Organiseer bijvoorbeeld een film avond of een spelletjes avond. Je kunt dan je pizza’s helemaal afstemmen op de stijl van het thema zoals een American style pizza bij een leuke comedy of een pizza in de kleuren die voorkomen in je spel. Wat denk je van een Mens erger je niet pizza?! Laat je creativiteit de vrije loop en experimenteer er op los.

Seizoenen
De seizoenen bieden volop inspiratie voor de heerlijkste pizza. Maak eens een speciale seizoenspizza in de kleuren van het seizoen! Of gebruik juist seizoensproducten als onderdeel van je pizza! In de zomer geniet je volop van mooie gekleurde paprika’s, rijpe tomaten en heerlijke vlezige aubergines. Top dit met speciale seizoenskazen (vraag ernaar bij je kaasboer) en je maakt iets heel bijzonders van je kleurrijke familiepizza.

Dessert
Pizza als hoofdgerecht én pizza als dessert! Waarom ook niet? Dat pizza veelzijdig is, wist je misschien al maar heb je er ooit aan gedacht om een dessertpizza te maken? En kleurrijk is hier natuurlijk een eitje. Want met al dat geweldige kleurrijke fruit maak je met het handige pizzadeeg in een handomdraai een fantastisch dessert! De familie zal er zeker weten van smullen en zo heb je een geweldige afsluiter van je gezellige familie avond. Heb jij al genoeg inspiratie voor een kleurrijke familie pizza party?