rabarber gerechten

Gerechten met rabarber die je tijdens deze oogst niet wil missen

Van Tante Fanny

Als Tante Fanny weten we alles over de veelzijdigheid van rabarber en daarom delen we graag onze favoriete gerechten met deze heerlijke groente. Of je nu kiest voor een zoete rabarber compote als bijgerecht, een verrukkelijke plaattaart met rabarber en frangipane, of een hartige taart met geitenkaas en tijm, met ons verse deeg maak je deze gerechten in een handomdraai. Ons bladerdeeg en quichedeeg zijn stevig genoeg om de smaken van de rabarber goed tot hun recht te laten komen en tegelijkertijd lekker knapperig te blijven.

De meest overheerlijke rabarber gerechten met het deeg van Tante Fanny

Maar welk deeg kun je het beste gebruiken voor welk gerecht met rabarber? Voor een plaattaart raden we ons verse bladerdeeg aan, omdat dit goed samengaat met de frangipane en de frisse smaak van de rabarber. Voor een hartige taart of quiche kun je het beste ons kant-en-klare taart- en quichedeeg of vers bladerdeeg gebruiken, omdat dit stevig genoeg is om de vulling goed te dragen. En natuurlijk kun je met ons deeg ook andere overheerlijke rabarber gerechten maken zoals muffins, tarte tatin of rabarberstrudel.

Overheerlijke rabarber gerechten

Rabarber is een veelzijdige groente die in veel gerechten kan worden verwerkt. Een van de meest traditionele manieren om rabarber te bereiden is als compote, waarbij gekookte rabarber wordt gemengd met suiker en een scheutje water. Dit is een oud rabarber gerecht, waarbij er tegenwoordig nog veel meer heerlijke rabarber gerechten te maken zijn, zoals een plaattaart met rabarber en frangipane, of een hartige taart met geitenkaas en rabarber. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Een plaattaart met rabarber

Rabarber is bij uitstek een groente die uitstekend smaakt op een plaattaart. Met een rol van ons verse bladerdeeg is het maken van zo’n taart ook nog eens heel eenvoudig. Om de plaattaart met rabarber helemaal compleet te maken, smeer je er ook een laagje frangipane op. Deze amandelcrème geeft jouw plaattaart net dat beetje extra smaak en zorgt ervoor dat de bladerdeegbodem lekker knapperig blijft. Bekijk ons recept om precies te weten hoe je deze plaattaart met rabarber en frangipane maakt!

Een hartige taart met rabarber en geitenkaas

Een hartige taart of quiche kan af en toe best een friszure toevoeging gebruiken. Maak daarom eens een hartige taart met rabarber en geitenkaas. Gebruik ons kant en klare quichedeeg als stevige bodem en vul de taart met geitenkaas, tijm en spekjes. Bovenop de taart leg je de in stukjes gesneden rabarber. Niet alleen is deze taart heerlijk, dit rabarber gerecht ziet er door de roze kleur van de rabarber ook nog eens schitterend uit.

Rabarbertaart Tante Fanny

Rabarberstrudel

Een overheerlijk gerecht dat je kunt maken met rabarber en ons deeg is de rabarber strudel. Hierbij rol je het deeg om de rabarber heen, waardoor je een heerlijk zoet en knapperig resultaat krijgt. Het perfecte gerecht om samen van te genieten!

Rabarber tarte tatin

Ook voor zoete gerechten met rabarber kun je bij ons terecht. Zo kun je met ons bladerdeeg heerlijke rabarber tarte tatin maken. Hierbij karamelliseer je de rabarber en bak je deze samen met het deeg omgedraaid in de oven. Het resultaat is een heerlijk zoete en kleverige taart die perfect is als dessert.

Rabarber muffins

Als je meer van muffins houdt kun je met ons muffindeeg ook eenvoudig zoete rabarbermuffins maken. Voeg gewoon wat rabarberstukjes toe aan het deeg en bak ze in de oven voor een heerlijk zoete traktatie.

Nog veel meer mogelijk: een tipje van de sluier

Bovenstaande gerechten met rabarber zijn slechts enkele van de mogelijkheden met deze friszure groente. Laat je inspireren door de vele mogelijkheden en ga dit rabarberseizoen zelf aan de slag. Wie weet ontdek je een nieuw favoriet gerecht!

Rabarber gerechten met Tante Fanny

Het maken van overheerlijke rabarber gerechten is ontzettend gezellig om samen met vrienden en familie te maken en op te eten. Met de degen van Tante Fanny wordt dit ook nog eens een eitje om klaar te maken! Dus waar wacht je nog op? Probeer onze heerlijke rabarber recepten vandaag nog uit en geniet van de smaken van de zomer! Download gratis onze receptenboekjes voor extra inspiratie. Schrijf je daarnaast in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze tips, recepten en laatste nieuwtjes!