tante fanny x monolith

Tante Fanny en Monolith

Jouw partners in BBQ-crime

Van Tante Fanny

Pizza is niet alleen een medicijn voor een slechte dag, maar ook een ultiem geluksmomentje tijdens een warme zomeravond. Ben jij een echte foodie en hou je van heerlijk eten? Dan hebben wij geweldig nieuws voor jou! Tante Fanny en Monolith hebben hun krachten gebundeld en bieden nu alles wat je nodig hebt voor de meest heerlijke gerechten van de kamado. Of je nu zin hebt in een heerlijk pizzaatje met het pizzadeeg van Tante Fanny en de grill van Monolith, of gewoon lekker wilt genieten van een perfect gebakken steak, een crispy flammkuchen of wat zoete hapjes, het kan allemaal. Laat de zomer maar beginnen! 

Goed nieuws voor de écht Tante Fanny fan en BBQ liefhebber! Wij dagen je uit een toffe receptvideo te maken met één van onze degen en deze aan ons toe te sturen. Met deze video maak jij kans op een eigen MONOLITH ICON, een prachtige kamado waarmee jij de lekkerste pizzaparty kunt houden. 

Doe mee met de Monolith Winactie

Maak van jouw tuin een pizzeria met BBQ Monolith

Met een kamado BBQ van Monolith kun je nu van jouw eigen achtertuin een echte pizzeria maken! Deze barbecues zijn namelijk niet zomaar een standaard model, maar échte alleskunners. Ben je nog een beginner in de BBQ-wereld? Dan is de MONOLITH Classic een perfect instapmodel, geschikt voor slow cooking, grillen, roken en bakken. Gemaakt van hoogwaardige materialen zoals keramiek en RVS en perfect voor een heerlijke pizza-avond met de familie. Kies voor het kant-en-klare deeg van Tante Fanny en geniet van een volwaardige buitenkeuken. Geef de Monolith de nodige rust tijdens het opstarten van je barbecue, terwijl je geniet van je favoriete zomerdrankje en je pizza belegd.

Foccacia Tante Fanny x Monolith BBQ

Op zoek naar een fijne BBQ voor on the road? De kleine alleskunner ICON van MONOLITH is perfect voor op het terras, op het balkon en tijdens jouw fijne vakantietripjes. Deze BBQ warmt niet alleen zeer snel op, maar kan ook lage temperaturen tot wel 20 uur vasthouden met één vulling houtskool. Waan je in de Italiaanse sferen met een overheerlijke pizza burrata, prosciutto & rucola op je campingstoel met een heerlijke glaasje rode wijn. Vakantiemodus = aan!

Bak je eigen pizza: BBQ tips

Pizza bakken op een BBQ van MONOLITH is gemakkelijk en leuk. Om te beginnen, ontsteek je de houtskool in de keramische barbecue en verwarm je deze tot de gewenste temperatuur. Plaats tijdens het opwarmen ook al gerust de pizzasteen op het rooster en laat lang genoeg en goed op temperatuur komen. Bak je pizza indien mogelijk met behulp van een deflectorsteen indirect, dat wil zeggen zonder dat de gloeiende houtskool de pizzasteen rechtstreeks verhit. Bereid je pizzadeeg en beleg naar smaak en plaats de pizza op de pizzasteen. Sluit de deksel en bak de pizza tot deze mooi gaar en knapperig is. Geniet van je zelfgemaakte pizza!

Om een pizza te bakken heb je verschillende accessoires nodig, denk bijvoorbeeld aan een pizzasteen, een pizzaschep, een deegroller en een pizzasnijder. Het kan daarnaast ook handig zijn om hittebestendige handschoenen te gebruiken om de pizza veilig en wel van de BBQ af te halen. Ben je niet helemaal zeker van de juiste temperatuur van de pizza’s? Kies dan ook voor een thermometer, om de temperatuur van de grill en pizzasteen te blijven controleren.

BBQ meet Italiaans

Pizza bakken op een kamado BBQ is niet alleen een unieke manier om een heerlijke maaltijd te bereiden, maar het brengt ook een extra portie energie in je keuken (of op je favoriete vakantieplek). Vergeet de standaard oven en saaie maaltijden. Met een BBQ kan je experimenteren met verschillende pizza toppings op het pizzadeeg van Tante Fanny en nieuwe smaakcombinaties creëren. Zo heb je bijvoorbeeld verse spelt pizzadeeg, vers pizzadeeg met tomatensaus en wat dacht je van vers Flammkuchendeeg? Yummy! Het is niet alleen lekker, maar het is ook nog eens een geweldige manier om jouw BBQ-skills te laten zien aan je vrienden en familie.

Van voorgerecht tot dessert – alles kan op de BBQ

Er zijn zoveel andere dingen dan alleen pizza en flammkuchen die je op een kamado BBQ kunt maken. Wat dacht je van een vers gebakken appeltaart op de BBQ? Of hartige hapjes zoals pizza taartjes met spek en ui of in stukjes gesneden hartige taart met zalm en spinazie.

En wist je dat je zelfs een bonte familie pizza kunt maken met wel 4 soorten beleg? Kies voor tonijn, ham, salami en mozzarella, vers pizzadeeg van Tante Fanny en geniet van een echte pizza party deze zomer! De mogelijkheden zijn eindeloos en het is superleuk om te experimenteren met verschillende smaken en technieken op de kamado BBQ.

Of je nu een beginner of een ervaren kamado BBQ-er bent, Tante Fanny en MONOLITH hebben alles wat je nodig hebt om de perfecte BBQ pizza party te organiseren! Met het deeg van Tante Fanny maak je gemakkelijk en snel heerlijke pizza’s, flammkuchen en meer op de MONOLITH BBQ. Maak je klaar voor een zomer vol plezier!