flammkuchen van de gourmet

Recept: flammkuchen van de gourmet

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
5 / 5
4 Bewertungen

Gourmetten is een geliefde activiteit tijdens feestdagen en gezellige avonden met vrienden en familie. Dit jaar stellen we voor om het traditionele gourmet met vlees en vis eens opzij te zetten en te kiezen voor een innovatieve twist: flammkuchen! Met het verse flammkuchendeeg van Tante Fanny zet je in een handomdraai de heerlijkste mini-flammkuchen op tafel, belegd met ingrediënten naar keuze. Hieronder vind je het basisrecept voor circa 15 mini-flammkuchen, ideaal voor een smakelijke en gezellige avond gourmetten.

 • Ca. 10 min.
 • Ca. 3 min.

Ingrediënten Voor circa 15 mini gourmet flammkuchen:

Beleg naar smaak, zoals bijvoorbeeld:

 • Crème fraîche, zure room, zure room, roomkaas, geitenkaas…
 • Lente-uitjes, paprikablokjes, maïs, gepekelde tomaten, olijven, rode uien, bruine bonen, appels/peren…
 • Geraspte kaas, geitenkaas, hamreepjes, spekblokjes, salami, gerookte zalm, tonijn…
 • Diverse noten, gebakken uien, kruiden…

Bereidingswijze

 1. Stap 1

  Verwarm de gourmet op de hoogste stand en bereid alle ingrediënten.

 2. Stap 2

  Gebruik het deeg direct vanuit de koelkast. Rol het deeg uit met het meegerold bakpapier en snijd het op maat van de pannetjes. Leg het resterende deeg met bakpapier op een bord, zodat het deeg niet direct op elkaar ligt.

 3. Stap 3

  Verwarm het pannetje een paar minuten voor zonder inhoud. Beleg ondertussen elk stuk deeg met wat je lekker vindt. (Pas op dat u het deeg niet te vol doet, anders word het niet gaar)

 4. Stap 4

  Doe het flammkuchen deeg snel in de voorverwarmde gourmet pannen en bak mooi bruin naar wens, draai de pan indien nodig halverwege de baktijd om. Voeg lichte ingrediënten pas kort voor het einde van de baktijd toe.

Tip

Leg het flammkuchen snel in de voorverwarmde pannen en bak tot de gewenste bruining, draai de pan indien nodig halverwege de baktijd om. Voeg licht brandbare levensmiddelen pas kort voor het einde van de baktijd toe

Flammkuchen gourmet avond

Of het nu gaat om een informeel diner thuis, een feestje waarbij iedereen zijn eigen creatie kan maken, of zelfs als een snelle, maar smaakvolle snack tijdens filmavonden; flammkuchen past perfect. Het gourmetten met flammkuchen zorgt voor een creatieve en sociale kookervaring die mensen samenbrengt. Iedereen kan zijn eigen flammkuchen naar wens beleggen, wat zorgt voor een interactieve en gezellige maaltijd. Het is ideaal voor verjaardagsfeestjes, familiebijeenkomsten, feestdagen of gewoon als een leuke manier om het weekend te vieren! Maak jouw weekend helemaal compleet met onze lekkere Paasbrunch ideeën en Pasen bladerdeeghapjes.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.