budget bbq gerechten

Budget BBQ-plezier: Recepten voor een heerlijke en betaalbare maaltijd

Van Tante Fanny

De dagen worden weer langer en de zon schijnt volop. Alle reden om gezellig de barbecue aan te steken. Gezellig met z’n allen in de tuin genieten van de heerlijkste gerechten. Een verfrissend drankje erbij en de avond is helemaal geslaagd. Ben jij op zoek naar lekkere en goedkope BBQ gerechten? Tante Fanny heeft een aantal budget BBQ recepten voor je verzameld, waar je met al jouw vrienden of familie van kunt gaan smullen. Gebruik hierbij zeker al je restjes, hiermee bespaar je de meeste kosten! 

BBQ pizza met restjes ingrediënten

Heb je een lekkere salade gemaakt voor bij de barbecue? Of ligt je koelkast nog vol met restjes ingrediënten van een andere dag? Dan is pizza bakken op de BBQ een geweldig idee. Bespaar geld op dure ingrediënten en maak je pizza klaar met het Tante Fanny verse pizzadeeg. Op deze manier hoef jij geen vermogen uit te geven aan deeg ingrediënten én geniet je van de meest heerlijke, knapperige bodem. Beleg vervolgens je pizza met bijvoorbeeld restjes paprika, een paar champignons, reepjes gerookte kip of plakjes salami. Het is maar net wat jij nog in de koelkast hebt liggen. Doordat je restjes ingrediënten gebruikt, is dit een overheerlijk budget BBQ recept. Bovendien ruim je meteen je koelkast op én ga je voedselverspilling tegen. Ideaal!

budget bbq gerecht: Vegan Elzasser Flammkuchen - Tante Fanny flammkuchen

Elzasser flammkuchen met slechts 5 ingrediënten

Voor een heerlijke Elzasser flammkuchen van de barbecue heb je slechts 5 ingrediënten nodig. Natuurlijk gebruik je het echte flammkuchen deeg van Tante Fanny. Daarnaast heb je crème fraîche, gerookte spekreepjes en wat witte en rode ui nodig. Dat maakt van de Elzasser flammkuchen niet alleen een budget BBQ gerecht, maar ook nog eens een heel eenvoudig BBQ gerecht. Je belegt de flammkuchen in enkele minuten en bakt deze daarna in zo’n 10 minuten goudbruin op de barbecue. Wist je dat je Elzasser flammkuchen ook volledig vegetarisch kan maken met plantaardige crème fraîche en vega spekreepjes? Heb je nou geen spekreepjes in de koelkast liggen, kun je deze altijd vervangen met een ander ingrediënt naar keuze. Laat je creativiteit lekker gaan en maak een overheerlijk uniek gerecht!

Pigs in a blanket op spiesjes

Pigs in a blanket zijn een echte klassieker. Dit budget BBQ recept is een leuke variatie op dit klassieke gerecht. Wikkel een aantal barbecueworstjes in repen pizzadeeg en steek ze elk op een eigen spies. De worstjes hoeven niet helemaal bedekt te worden met het deeg. Rooster de pigs in a blanket vervolgens boven een hete barbecue. Houd de pigs in a blanket hierbij niet te dicht bij het vuur, anders verbrandt het deeg. Vervang de barbecueworstjes gerust voor een blik knakworsten die nog in de voorraadkast staan. Scheelt toch maar weer een paar euro!

Budget BBQ recepten met Tante Fanny

Hierboven hebben we je een aantal budget BBQ recepten gegeven, maar er is natuurlijk nog veel meer mogelijk. Werk met jouw favoriete ingrediënten of kijk wat je nog in de voorraadkast hebt liggen. Zo wordt de volgende barbecue zeker een succes. Gebruik hierbij het verse deeg van Tante Fanny, zodat jij gemakkelijk en goedkoop de meest lekkere gerechten op tafel zet.

  1. Je rolt het eenvoudig uit, zonder gedoe met het zelf maken van vers deeg. Hierdoor bespaar je tijd en moeite, en kun je direct aan de slag met het creëren van heerlijke gerechten voor je barbecue.
  2. Het Tante Fanny deeg is altijd vers, wat een positieve invloed heeft op de smaak van je gerechten. Vers deeg zorgt voor een knapperige en smakelijke bodem bij bijvoorbeeld de BBQ pizza of Elzasser flammkuchen.
  3. Je hoeft geen aparte ingrediënten te kopen om zelf vers deeg te maken. Dit bespaart kosten en voorkomt voedselverspilling. Met het Tante Fanny deeg kun je gemakkelijk restjes ingrediënten gebruiken om heerlijke budget BBQ gerechten te maken.

Dus waar wacht je nog op? Maak jouw barbecue-ervaring nog plezieriger en zet met minimale inspanning de meest heerlijke gerechten op tafel. Geniet vervolgens samen met vrienden en familie van geslaagde en budgetproof BBQ recepten met Tante Fanny deeg!

Nieuwsgierig naar meer Budget BBQ recepten

Kan je nou geen genoeg krijgen van onze overheerlijke en budget BBQ gerechten? Download dan gratis onze receptenboekjes. Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes en recente ontwikkelingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief! Heb je vragen over onze producten of recepten? Neem dan contact met ons op.