Welke soorten pizzadeeg zijn er?

Welke soorten pizzadeeg zijn er?

Dit zijn de soorten van Tante Fanny

Van Tante Fanny

Bij Tante Fanny zijn we gek op pizza! We maken vers pizzadeeg van goede kwaliteit waarmee je thuis gelijk uit de voeten kunt. Er zijn 3 soorten vers pizzadeeg en waarom die favoriet zijn, lees je in deze blog!

Goed deeg

Laten we beginnen bij de basis. Wat zorgt er nou voor dat deeg goed deeg is? Allereerst is het belangrijk om gebruik te maken van kwalitatief goede ingrediënten. Pizzadeeg is gemaakt van bloem, zout, water, gist en olijfolie. Het verse pizzadeeg van Tante Fanny bevat de juiste soort bloem en de heerlijkste extra vergine olijfolie zodat je een superlekkere bodem hebt. Er zitten bovendien geen smaakversterkers of kunstmatige kleurstoffen in het deeg. Een perfecte basis voor een pizza!

Favoriete deeg van Tante Fanny

Er zijn 5 verschillende soorten pizzadeeg: vers pizzadeeg, een pizzakit met tomatensaus, spelt-pizzadeeg, pizzakit rustiek met tomatensaus en pizzadeeg rustiek rond. Elke deegsoort is favoriet om een andere reden maar allemaal hebben ze een ding met elkaar gemeen: het gebruiksgemak! Het pizzadeeg is koelvers en zit opgerold op een vel bakpapier waardoor het gebruiksklaar is. Wanneer je aan het einde van de middag ineens trek krijgt in pizza dan is dat zo geregeld! Je rolt het deeg uit, belegt het naar wens en bakt je favoriete pizza in een kwartiertje af in de oven. Ideaal toch?

Vers pizzadeeg

Het verse pizzadeeg is hét deeg voor iedereen die zijn eigen draai wil geven aan de pizza. Dit pizzadeeg geeft je een klassieke basis als uitgangspunt. Het gebruiksgemak is zoals je mag verwachten van het koelverse Tante Fanny Pizzadeeg. Even uitrollen en je bent klaar om je pizza te beleggen. Doordat dit deeg je alleen een basis geeft kun je vervolgens alle kanten op om de pizza te beleggen zoals je wilt! Uiteraard kun je aan de slag met tomatensaus maar deze pizzabodem leent zich ook uitstekend voor andere sauzen zoals pesto of crème fraîche. De mogelijkheden zijn eindeloos en je kunt zo je eigen pizza helemaal naar wens toppen!  Ook kun je ons Tante Fanny verse pizzadeeg bewaren, en tot zo’n twee dagen heerlijk vers houden in de koelkast. Dat wordt gegarandeerd smullen!

Soorten pizzadeeg

  1. Pizzadeeg met potje saus 600 gram
  2. Pizzadeeg zonder saus 400 gram
  3. Spelt - pizzadeeg 400 gram
  4. Pizzadeeg rustiek met potje saus 600 gram
  5. Pizzadeeg rustiek rond 280 gram

Pizzakit met tomatensaus

Bij Tante Fanny denken we graag met je mee. Je hebt enorm veel trek in pizza maar geen tijd om lang in de keuken te staan. Dan is de pizzakit met tomatensaus een uitkomst. De basis is immers al klaar en je pizzabodem met tomatensaus ligt in een mum van tijd op de bakplaat. Beleg de pizza met wat je maar wilt, er ligt vast nog wel genoeg in je koelkast om er een heerlijke pizza van te maken! Uiteraard is de pizzabodem van dezelfde goede kwaliteit als het verse pizzadeeg zonder tomatensaus en bak je ook deze af in 15 minuten. Leg deze pizzakit in je koelkast en je hebt altijd de basis binnen handbereik om een overheerlijke pizza op tafel te zetten. De pizzakit is favoriet omdat dit een perfect uitgangspunt is voor een klassieke pizza zoals een pizza margherita.

 

Spelt-pizzadeeg

Wij kunnen niet kiezen welk pizzadeeg onze favoriet is. Voor ieder moment is er wel een andere favoriet aan te wijzen. Neem nou het spelt-pizzadeeg. Met dit pizzadeeg kun je zoveel kanten op! Je kunt er klassieke pizza’s mee maken maar ook heerlijke pizzasnacks! Door het speltbloem met zijn nootachtige smaak krijgt deze pizzabodem extra veel smaak en de iets donkere kleur geeft de pizza een robuuste look. Een voordeel van het spelt-pizzadeeg is dat het wat voedzamer is en dus past bij een bewustere levensstijl. Zo geniet je zonder schuldgevoel toch van een overheerlijke pizza!

 

Gezinsfavoriet

Welk pizzadeeg is favoriet bij jou thuis? Misschien houden je kinderen meer van de pizzakit met tomatensaus omdat ze daarmee ook zelf aan de slag kunnen. En jij geeft misschien meer de voorkeur aan het verse spelt-pizzadeeg. Als je, net als wij bij Tante Fanny, geen favoriet kunt aanwijzen, geven we je groot gelijk! Gebruik je bijvoorbeeld maar de helft van het spelt-pizzadeeg dan bewaar je de rest voor een volgende keer. Of maak bijvoorbeeld met de kids mini pizza’s! Zo kun je binnen het gezin ook naar hartenlust variëren met je eigen favoriet! Eten jouw kinderen te weinig groenten, dan is het misschien ook een idee om zelf een gezonde pizza te maken met bijvoorbeeld een bodem van groenten. Dit is nog steeds een pizza, maar wat gezonder. En door middel van verschillende kleuren groenten ook nog een leuk om te beleggen met kinderen!

 

Voor elke gelegenheid

Natuurlijk kun je pizza bij veel meer gelegenheden eten! Organiseer eens een pizzaparty dag of een feestje met mini pizzatjes! Op zulke momenten kun je alle verse pizzadegen perfect inzetten voor een breed scala aan pizza’s. Zo weet je zeker dat er voor ieder wat wils is want iedereen heeft zijn eigen favoriete pizzadeeg! Lees voor meer tips ook de blogs over het organiseren van een pizzaparty dag of een feestje met mini pizzatjes. Wat is jouw favoriete moment om pizza te eten?