buiten koken op de bbq

De lekkerste ontbijt en diner recepten voor Vaderdag!

Om je vader in het zonnetje te zetten

Van Tante Fanny

Met Vaderdag willen we alle vaders in het zonnetje zetten. Wat is een betere manier om dat te doen dan met een heerlijk ontbijt of diner dat met liefde is bereid? Met onze overheerlijke recepten wordt het creëren van een feestelijk ontbijt en diner tafel een eitje. Perfect om je vader dit jaar eens extra te verwennen! Ontdek snel onze recepten: 

1. Vaderdag ontbijt ideeën

2. Vaderdag diner recepten

Vaderdag gerechten

Of je nu de voorkeur geeft aan traditionele gerechten of eens iets nieuws wilt proberen, er zijn veel ontbijt- en dinerideeën voor Vaderdag die goed zullen smaken. Denk bijvoorbeeld aan vegetarische saucijzenbroodjes of een frambozen-croissant met pistachenoten. Met de recepten van Tante Fanny zet je snel en eenvoudig een leuke verrassing op tafel. We delen in dit artikel graag enkele van onze favoriete recepten voor een geslaagde Vaderdag! Meer inspiratie op doen? Bekijk dan al onze Vaderdag recepen!

Vaderdag ontbijt ideeën

1. Frambozen croissants met pistachenoten

Dit recept laat je verse, afgebakken croissants vullen met een smakelijke frambozen-mascarponeroom. Deze frambozen croissants met pistachenoten zijn, zoals je kunt verwachten, eenvoudig te bereiden en erg smaakvol! De combinatie van de ingrediënten is perfect. Rol het croissantdeeg uit en snijd het in 8 driehoeken. Vul de croissants met de frambozenroom, leg er wat frambozen op en strooi er pistachenoten over. Serveer de frambozencroissants op een mooi bord en geniet van dit heerlijke gerecht bij een speciaal Vaderdagontbijt!

Frambozen croissants met pistachenoten

2. Vega saucijzenhapjes

De vega saucijzenhapjes zijn een klassieker en bestaan uit een vulling van gemalen havermout, walnoten en diverse kruiden, omhuld door een krokant laagje met bladerdeeg. Het verschil met de traditionele saucijzenbroodjes is bijna niet te merken en even lekker zijn ze zeker! Ze zijn perfect als toevoeging aan je Vaderdagontbijt en dankzij de verse degen van Tante Fanny zet je dit hapje binnen no-time op tafel!

vegetarische snack vega saucijzenhapjes - Tante Fanny

3. Cinnamon roll crumble met appel

Een ander overheerlijk recept is de cinnamon roll crumble met appel. Dit recept is het perfecte toetje voor een ontbijt op bed voor Vaderdag. Niets verslaat de combinatie van warme appel, rozijnen en een vleugje vanille! Smeer het bladerdeeg in met boter, strooi er suiker, kaneel en fijngehakte noten over en rol het op tot heerlijke cinnamon rolls. Na een korte baktijd in de oven worden ze mooi goudbruin en krokant. Serveer deze heerlijke creatie warm, eventueel met een bolletje vanille-ijs of een scheutje vanillesaus voor een gezellig moment samen met familie. Perfect voor de vaders die van zoete snacks houden!

mini appeltaartjes

4. Ham en ei taartjes

Met dit recept verwen je alle vaders met een heerlijk ontbijt op bed op Vaderdag met onze ham en ei taartjes! De combinatie van ham en ei is altijd een succes en deze taartjes zijn geen uitzondering. Ze zijn fannytastisch eenvoudig te maken en zorgen voor een heerlijke start van de dag. Met slechts een paar ingrediënten en de vrijheid om te variëren met verschillende soorten vleeswaren en kruiden, kun je deze taartjes aanpassen naar jouw smaak! Snijd de deeg in rondjes en plaats ze in de ingevette muffinvorm, beleg ze met ham en ei, strooi wat bieslook en kruiden, bak ze vervolgens goudbruin en gaar, en voilà, klaar is kees!

ham en ei taartjes

Vaderdag diner recepten

1. Flammkuchen van de gourmet

Voor Vaderdag laten we de traditionele gourmet met vlees en vis even links liggen en kiezen we voor een verrassende twist: flammkuchen van de gourmet. Deze gezellige activiteit is perfect voor het vieren van Vaderdag met de hele familie. Met het verse flammkuchendeeg van Tante Fanny zet je in een handomdraai de lekkerste mini-flammkuchen op tafel, helemaal naar eigen smaak belegd. Of je nu gaat voor zalm, gedroogde ham, feta, groene asperges, kruiden of zelfs een zoete variant met kwark en chocolade, de mogelijkheden zijn eindeloos! Kies voor de favoriete gerechten van je vader en zet het perfecte Vaderdag diner op tafel.

flammkuchen van de gourmet

2. Pizza van de BBQ

Een andere optie voor het vieren van Vaderdag is het bakken van pizza op de BBQ. Met een assortiment van heerlijke toppings, zoals verse groenten, verschillende soorten kaas en smakelijke vleeswaren, kunnen vaders hun eigen perfecte pizza samenstellen. Het bakken van pizza op de BBQ voegt een rokerige smaak toe en door buiten te BBQ aan te steken kunnen jullie met heel het gezin genieten van het lekkere weer! Ontdek snel al onze pizza op de BBQ recepten voor meer inspiratie.

familie pizza van de BBQ

3. Spinazie quiche met pecannoten

Voor een lichtere maar toch vullend diner op Vaderdag, is een spinazie quiche met pecannoten een goede keuze. Met een knapperige korst gevuld met romige spinazie, smeltende kaas en nootmuskaat, is deze quiche een heerlijke optie voor het avondeten. De quiche is in de oven te bereiden, maar met lekker weer kun je deze ook op de BBQ klaarmaken! Perfect om met een frisse salade te serveren en gezellig te kletsen over de dag!

Spinazie quiche met peccannoten Tante Fanny

4. Plaattaart met courgette en doperwten

Voor een fris diner op Vaderdag is onze lente plaattaart met courgette en doperwten een goede keuze. Met een knapperige bodem en een topping van verse courgette, doperwten en kaas, biedt deze plaattaart diverse sterke smaken die goed samengaan. Het is een fris en kleurrijk gerecht en daardoor perfect te serveren in de lente tijdens Vaderdag! Serveer het als hoofdgerecht met een groene salade aan de zijkant voor een complete maaltijd.

lente plaattaart met courgette en doperwten

Maak van Vaderdag een onvergetelijke ervaring met Tante Fanny als basis!

Met Tante Fanny’s deeg wordt het bereiden van een ontbijt of diner voor Vaderdag een leuk moment voor de hele familie. Bekijk onze recepten voor een Vaderdag ontbijt of diner en laat je inspireren door verschillende recepten. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven en nog meer lekkere inspiratie op te doen voor Vaderdag recept ideeën. En het beste van alles, deze recepten blijven ook na Vaderdag lekker om te maken!