plaattaart met asperge

10 makkelijke vegetarische BBQ recepten

Voor de perfecte zomeravond

Van Tante Fanny

Met de zomer in volle gang, is er geen betere manier om te genieten van de lange avonden dan met een heerlijke BBQ. Want wie heeft gezegd dat barbecueën alleen voor vleesliefhebbers is? Bij Tante Fanny weten we dat vegetarisch barbecueën net zo lekker kan zijn! Daarom hebben we speciaal voor jou 10 eenvoudige vegetarische BBQ recepten samengesteld!

Een vegetarische BBQ met Tante Fanny

Er gaat niets boven de gezelligheid van een BBQ met familie of vrienden. Samen buiten zijn, lekker eten en genieten van elkaars gezelschap, dat is waar het om draait! Een vegetarische BBQ is perfect om een weg te stappen van de klassieke vleesgerechten en écht iets nieuws te proberen. Dus haal die barbecue uit de schuur, nodig je vrienden en familie uit en geniet van een gezellige zomeravond vol vegetarische gerechten. Want uiteindelijk is het de sfeer en het gezelschap die een BBQ onvergetelijk maken!

Vegetarische BBQ recepten

1. Vegan elzasser flammkuchen met tofu

Het eerste eenvoudige BBQ recept is de vegan elzasser flammkuchen met tofu. Dit gerecht is perfect voor een gezellige BBQ en zal zeker in de smaak vallen bij je gasten. Het begint met een basis van Tante Fanny flammkuchendeeg. De vegan roomkaas zorgt voor een romige laag waarop je dunne uienringen legt. Een snufje nootmuskaat voegt een extra smaak toe aan dit recept. Het lekkerste van dit gerecht is de gerookte tofu, die je eerst mengt met kipkruiden en vervolgens knapperig bakt op de barbecue. Het zorgt voor een extra crunch en rokerige smaak. De uitkomst is een verrukkelijke, vegan flammkuchen die perfect is voor een zomerse avond met familie of vrienden! Ontdek in de blog flammkuchen op de BBQ de beste tips om jouw flammkuchen nog smaakvoller te maken!

budget bbq gerecht: Vegan Elzasser Flammkuchen - Tante Fanny flammkuchen

2. Plaattaart met asperges en geitenkaas

Voor een zomerse vegetarische BBQ is een plaattaart met asperges en geitenkaas een uitstekende keus! Met het verse deeg van Tante Fanny is dit recept snel en gemakkelijk te maken. Het recept bestaat uit een combinatie van lichte, frisse smaken die perfect samengaan met het zonnige weer. Rol het deeg uit en kook de asperges kort, zodat ze nog een beetje knapperig blijven. Bedek het deeg vervolgens met een romige mix van geitenkaas, crème fraîche, verse peterselie en een vleugje peper en zout. Verdeel de asperges over de geitenkaas laag en bak de plaattaart op de barbecue tot deze een knapperige korst krijgt. Garneer de plaattaart voor het serveren met gehakte peterselie voor een verfrissende finishing touch!

Aspergetaart Tante Fanny

3. Pizza spiesen met roomkaas en kruiden

Pizza spiesen met romige roomkaas en kruiden zijn een lekkere toevoeging aan je zomerse vegetarische BBQ. Met slechts 5 ingrediënten maak je eenvoudig fingerfood voor jou en je gasten. Meng de roomkaas, knoflook, eigeel en kruiden tot een smeuïge vulling en breng het op smaak met zout, peper en eventueel paprikapoeder. Rol het verse pizzadeeg van Tante Fanny uit en verdeel de vulling erover. Snijd het deeg in 8 gelijke stukken en rol elk stuk op tot een slangvormige spies. Steek ze op de houten prikkers en plaats de spiesjes op het rooster van de barbecue. Grill ze goudbruin gedurende 15-20 minuten. Serveer de spiesjes warm en geniet van deze snack!

Pizza spiesen met roomkaas en kruiden - Tante Fanny

4. Quiche met courgette

Deze quiche met courgette staat hoog op de lijst van heerlijke vegetarische BBQ recepten! Met Tante Fanny quichedeeg is het bereiden ervan super gemakkelijk. Meng de roomkaas, eieren en peterselie en rol het deeg uit en leg het in de quichevorm. Verdeel de groenten en gedroogde tomaten erover, giet het eimengsel erover en bak de quiche goudbruin op de barbecue. Geniet van een smaakvol en gemakkelijk te bereiden gerecht dat je gasten zeker zal verrassen!

Quiche met courgette Tante Fanny

5. Plaattaart zomerfruit

Deze plaattaart met zomerfruit is een geweldige toevoeging aan je vegetarische BBQ! Met Tante Fanny vers bladerdeeg is het bereiden ervan een fluitje van een cent! Bereid het deeg zoals aangegeven op de verpakking. Rol het deeg uit en vouw de randen naar binnen en prik gaatjes in de bodem. Bak de bodem op de barbecue goudbruin en laat deze vervolgens afkoelen. Klop slagroom met vanillemerg en kristalsuiker op en meng dit met de mascarpone. Voeg poedersuiker, citroen- en sinaasappelrasp toe voor extra smaak. Bouw de taart op door een derde van de crème op de afgekoelde bodem te smeren, gevolgd door laagjes mango, sinaasappel en mandarijn. Herhaal dit met de rest van de crème en bastogne koeken. Decoreer de taart met de resterende vruchten, citroen- en sinaasappelrasp, en bastogne kruimels. Een heerlijk, fris en vega dessert voor een zonnige BBQ!

Plaattaart zomerfruit Tante Fanny

6. BBQ pizza margherita

Maak van je zomerse BBQ een pizza party met deze heerlijke BBQ pizza margherita! Leg een pizzasteen op de grill en rol het Tante Fanny vers pizzadeeg uit. Knip het overtollige bakpapier af en beleg het met mozzarella en verse basilicumblaadjes. Leg de pizza met behulp van een bakplaat of pizzaschep op de pizzasteen, sluit het deksel en bak de pizza in ongeveer 20 minuten goudbruin. Strooi extra basilicum op de pizza en geniet van de perfecte zomerse BBQ pizza. Fan van de BBQ pizza? In de blog creatieve BBQ recepten, ontdek je allerlei heerlijke pizza recepten om jouw pizza op de barbecue nóg lekkerder te maken!

BBQ pizza margherita

7. Quiche met aardpeer

Voeg wat extra smaak toe aan je zomerse BBQ met deze heerlijke quiche met aardpeer. Bereid het deeg volgens de instructies en meng vervolgens eieren, slagroom, peterselie en nootmuskaat. Rol het deeg uit in een quichevorm, verdeel de aardpeer en pompoen erover en giet het eimengsel eroverheen. Bestrooi met pompoenpitten en bak de quiche goudbruin op de BBQ gedurende ongeveer 35 minuten. Geniet van deze verrukkelijke toevoeging aan je barbecuefeest!

Quiche met aardpeer met pompoen - Tante Fanny

8. Flammkuchen met pastinaak en wortel

Maak je BBQ extra speciaal met deze plantaardige flammkuchen met pastinaak en wortel. Bereid het Tante Fanny flammkuchendeeg volgens de instructies en rol het uit op de barbecue. Meng wortel en pastinaak met olie, kerrie, zout en peper. Verdeel crème fraîche over het deeg en laat een rand vrij. Voeg selderij, wortel, pastinaak en walnoten toe. Bak de flammkuchen op de barbecue tot hij 15-20 minuten krokant en goudbruin is. Geniet van deze heerlijke en gezonde traktatie!

Recept: flammkuchen met pastinaak en wortel - Tante Fanny

9. Plaattaart met feta en erwten

De plaattaart met feta en erwten is het perfecte, verfrissende recept voor een zomerse vegetarische BBQ! Rol het Tante Fanny bladerdeeg uit en bereid het volgens de instructies. Meng zure room met nootmuskaat, dille, zout en peper en smeer dit op het deeg. Verdeel een mengsel van feta, erwten, lente-ui en ei over het deeg en garneer met rode ui. Grill de plaattaart op de barbecue tot hij goudbruin is. Strooi er wat peterselie overheen en geniet samen met je vrienden of familie van deze overheerlijke hartige taart!

Plaattaart met feta en erwten - Tante Fanny

10. Vegan pizza met gerookte tofu, perzik en rucola

Deze zomer veranderen we je BBQ in een pizza party! Voor een heerlijke vegan pizza met gerookte tofu, perzik en rucola, begin je met het voorbereiden van je barbecue en pizzasteen. Rol het Tante Fanny spelt pizzadeeg uit, beleg het met tomatensaus, vegan kaas, uienringen, gerookte tofu en perzik. Grill de pizza op de barbecue tot hij goudbruin is, ongeveer 20 minuten. Strooi er wat rucola overheen, zwarte peper en giet olijfolie erover. Et  voilà, tijd om te genieten van deze overheerlijke pizza! Tip: in plaats van perzik kun je ook nectarine gebruiken of een andere fruitsoort naar eigen smaak!

pizza met perzik recept

Samen genieten van verrukkelijke vegetarische BBQ gerechten!

Niets brengt vrienden en familie sneller bij elkaar dan lekker eten en goed gezelschap. Dus waarom niet genieten van je zomeravonden met een heerlijke BBQ, vol met verrukkelijke vegetarische gerechten van Tante Fanny? Haal het beste uit deze zomer en ontdek nieuwe recepten die je samen met je dierbaren kunt delen. Belangrijker nog, creëer mooie herinneringen aan de eettafel!