Recept: Hongaarse pizza met salami en paprika

Dit pizzagerecht met salami is het ultieme comfort food

Van Tante Fanny

Als liefhebber van salami heb je geluk, je kunt namelijk oneindig veel variëren met dit ingrediënt. Ben jij vandaag toe aan een comfort food gerecht met salami? Dan hebben we iets lekkers voor je in petto: een heerlijke pizza salami. Lees snel verder voor het recept.

Pizza met salami en tomaatjes

De basis van dit gerecht met salami is heel simpel, je hebt maar een paar ingrediënten nodig, namelijk:

  • Vers pizzadeeg
  • 150 gram salami
  • 200 gram mozzarella
  • 15 gram verse basilicum
  • 300 gram rode paprika’s
  • 350 gram cherrytomaatjes

De bereiding voor de plaatpizza met salami is ook erg eenvoudig. Pureer de paprika en basilicum tot een gladde saus en bestrijk de bodem hiermee. Beleg de pizza vervolgens met alle overige ingrediënten: de salami, mozzarella en cherrytomaatjes. Vervolgens zet je de pizza voor 18 minuten in de oven op 220 graden en voilà, je comfortfood is klaar! Hoe makkelijk – en lekker – kan het zijn?

Variëren met pizzabodems bij dit gerecht met salami

Voor dit lekkere gerecht met salami hebben wij gebruik gemaakt van ons normale verse pizzadeeg. Dit deeg is de perfecte basis voor iedere pizza, maar je kunt natuurlijk ook variëren met onze andere pizzabodems.

  • Vers pizzadeeg rond – American style: dit extra dikke deeg is perfect voor de liefhebbers van pizzadeeg met een extra dikke bodem. De bodem is lekker luchtig en heeft veel ovenrijs, dat zorgt voor een knapperige korst – net zoals de Amerikaanse pizza’s!
  • Vers spelt – pizzadeeg: Eet jij liever spelt deeg? Dan hebben we een bodem waarbij de smaak van spelt uitstekend tot zijn recht komt. Voor dit deeg gebruiken wij 100% speltbloem, die zorgt voor een nootachtige smaak.
  • Vers pizzadeeg met tomatensaus: Heb jij geen tijd om zelf saus te maken voor jouw pizza gerecht met salami? Dan hebben wij ook een pizzadeeg met kant-en-klare tomatensaus. Je hoeft alleen nog maar de toppings toe te voegen en dan kan de pizza meteen de oven in.
  • Vers pizzadeeg rustiek met tomatensaus: Ook deze pizzabodem komt inclusief tomatensaus. Het verschil zit hem echter in de bodem, deze is namelijk gemaakt van spelt tarwebloem én volkoren tarwebloem. Deze combinatie zorgt voor een smaakvolle, krokante bodem.

Al onze pizzabodems zijn bak-klaar en hoeven alleen nog maar uitgerold te worden op het bakpapier. Voor welke bodem je ook kiest, een pizzagerecht met salami staat binnen een mum van tijd op tafel. Smullen maar!

Geniet van comfort food in het najaar met Tante Fanny

Voor sommigen is een pizza salami het ultieme comfort food, maar voor ons is comfort food veel meer dan dat! Geniet in het najaar van stoofpotjes, zoete en hartige taarten, smakelijke snacks en meer. Van smaakvolle ovengerechten krijg je het vanzelf warm tijdens de koudere dagen. Bekijk hier al onze comfort food recepten.