Zoet en hartig bakken

met Tante Fanny

Van Tante Fanny

Wanneer het buiten frisser en natter wordt, trekken we allemaal steeds meer naar binnen. Tijd om te genieten van thuis, met je partner of gezin, of juist lekker alleen. Eén van de allerleukste dingen om te doen in het najaar is om de keuken in te stappen en te gaan bakken. Van taarten tot quiches en van broden tot party snacks: als je gaat bakken met Tante Fanny kun je alle kanten op. Wij zijn er voor de zoetekauw én voor de fan van hartig eten, daarom inspireren we jou met onze lekkerste en leukste recepten voor zoete en hartige baksels.

Tijd om te gaan bakken!

Het najaar is de tijd waarin bakkers hun hart kunnen ophalen. We zijn weer meer samen, meer binnen en hebben door het herfstige weer meer trek in warme baksels, zoet of zout. Ook als je geen ervaren bakker bent, is dit hét moment om eens te gaan experimenteren in de keuken. Tante Fanny helpt je hierbij, want met onze verse kant-en-klaar degen zet jij in een handomdraai een meesterwerk op tafel. Ga jij voor een zoete lekkernij voor bij de koffie? Of tover jij een hartig hapje op tafel voor bij het diner of de borrel? Of je nu team zoet of team hartig bent, jouw baksel maak je met:

Zoet bakken – inspiratie

Heb jij zin om iets zoets te bakken? Dan ben je bij Tante Fanny aan het juiste adres. Ook wij zijn dol op zoet en hebben daarom al talloze zoete recepten gecreëerd (en getest, natuurlijk!). Bied jij jouw visite straks heerlijke koffiebroodjes met kaneel of frambozen aan? Of pudding koffiebroodjes met chocodrops en rozijnen? Of ga je voor een reuzen kaneelbrood of voor deze plaattaart met appel en cranberry? Deze zoete baksels zijn allemaal te maken met ons (nieuwe) verse gistdeeg.

Ook met ons verse bladerdeeg kun je zoete lekkernijen maken, zoals pasteis de nata of een bladerdeegtaart met slagroom en jam. Wil jij alvast een sprongetje maken naar de winter? Probeer dan eens een traditionele appelstrudel te maken met ons filo- en strudeldeeg. Ook met dit deeg kun je veel meer dan alleen een traditionele strudel maken. Wat dacht je van deze strudel met kersen en hazelnoten?

Hartig bakken – inspiratie

Houd jij meer van hartig? Of ben je op zoek naar een lekkere snack die je kan serveren op jouw verjaardag of borrel? Ook dan zijn de opties met onze degen eindeloos! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze deze kipsaté spiesjes van kipfilet en bladerdeeg? Of van deze bladerdeeghapjes met ham?

Als je liever een heel gerecht op tafel zet, dan kun je er ook aan denken om een hartige strudel te maken. Met ons filodeeg maak je namelijk niet alleen appelstrudel, maar ook een hartige variant met chili con carne, een met groenten en roomkaas, of de mini strudels met wortel uit de video hierboven. Je kunt ook een totaal andere kant op met ons filodeeg, zo maak je met dit deeg namelijk gemakkelijk een heerlijke plaattaart met ham, kaas en prei. Reken maar dat jouw gezin of jouw eters positief verrast zullen opkijken wanneer je deze creaties op tafel zet!

Team zoet bakken of team hartig bakken?

Heb jij al zin om je schort om te slaan en handen uit de mouwen te steken? Naast de hierboven genoemde recepten, hebben wij van Tante Fanny nog véél meer recepten voor zoete en hartige baksels. Bekijk hier al onze recepten met filodeeg, bladerdeeg en gistdeeg! En als je jouw lekkernij hebt gebakken, deel deze dan met trots op Instagram met de hashtag #teamzoetbaken of #teamhartigbakken. Wie weet zie je jouw baksel wel terug op de Instagram van Tante Fanny!

Wil je weten waar je onze degen kunt kopen? Klik dan hier voor een handig overzicht.