Blog -Je eigen pizza beleggen - Tante Fanny

Je eigen pizza beleggen

Tannte Fanny geeft tips

Van Tante Fanny

Als je regelmatig pizza op tafel zet kan steeds dezelfde topping gaan vervelen. Ook is het zonde om steeds weer hetzelfde te maken met je pizzadeeg. Er zijn namelijk zoveel verschillende mogelijkheden! Vindt je kind of partner een pizza met jouw favoriete beleg maar niks, deel de pizza in tweeën en beleg beide helften met andere ingrediënten. Zo kan iedereen genieten van de #pizzaparty. We vertellen je graag meer over het deeg en de ingrediënten op de pizza.

 

Vers Pizzadeeg

Hoe maak jij pizza thuis? Ga je voor een kant-en-klare pizza uit het koel- of vriesvak? Je kunt kiezen uit een paar varianten en customizen is er dan eigenlijk niet bij. Misschien geef je de voorkeur aan een pizzabodem met saus die je zelf kunt beleggen. Dat is gemakkelijk, maar de bodem valt soms tegen. Sommige mensen maken liever hun eigen bodem maar dit neemt natuurlijk wel weer meer tijd in beslag. Ga voor een echt lekkere verse bodem zonder dat je daar extra werk aan hebt en haal een rol vers pizzadeeg in huis. Je rolt het pizzadeeg uit, bestrijkt het met (tomaten)saus en verdeelt je gekozen ingrediënten op de pizza.

Verschillende ingrediënten op de pizza

De pizza Margherita is bij velen een terechte eerste keus. De pizza is simpel, maar toch vol van smaak wanneer je ingrediënten van kwaliteit gebruikt. Deze klassieker komt dus ook vaak voorbij. Ook de pizza Hawaii wordt veel gegeten en een pizza met tonijn gaat er ook altijd wel in. Maar probeer komende vrijdagavond eens een andere pizza te maken.

De ingrediënten die wij graag gebruiken op de pizza zijn:

  1. verschillende soorten kaas (bijv. mozzarella, Goudse kaas, Parmezaanse kaas en Gorgonzola) of een veganistische kaas
  2. groenten, denk aan courgette, aubergine of champignons. Maar ook artisjok, broccoli en asperge zijn erg lekker!
  3. vleeswaren als ham, worst, gehakt en bacon
  4. tonijn, garnalen en ansjovis doen het ook altijd goed!
  5. peulvruchten (kikkererwten of kidneybonen zijn ook heerlijk als toppings op de pizza)

En deze lijst kun je natuurlijk aanvullen met producten die je in je koelkast hebt liggen. Want welke ingrediënten je ook kiest op de pizza, bijna alles smaakt lekker op een goede bodem!

Verschillende sauzen

Naast verschillende ingrediënten op de pizza kun je ook verschillende sauzen gebruiken om je pizza mee te bestrijken. Je kunt gaan voor de tomatensaus die wordt meegeleverd bij de pizzakit van Tante Fanny, maar er is ook een losse pizzarol verkrijgbaar waar je een eigen gemaakte tomatensausop kunt smeren. Of ga juist voor een pizza met een witte roomsaus die heerlijk combineert met bacon en mozzarella. En wat dacht je van een groene of rode pesto als laagje onder je toppings? En wil je echt iets unieks proberen? We hebben een lekkere pizza met een rode bonensaus gemaakt waar alleen plantaardige ingrediënten zijn gebruikt voor een vegan pizza.

Van nieuwe toppings tot verschillende sauzen, er zijn veel verschillende mogelijkheden om te variëren met ingrediënten op vers pizzadeeg. Maak je pizza helemaal naar eigen smaak en blijf nieuwe variaties ontdekken!

 

Ga jij je pizza anders beleggen met een van de ingrediënten die we genoemd hebben? Of ben je op een idee gekomen voor een bijzondere pizza? Deel het met ons op Facebook en Instagram!

Meer inspiratie opdoen? Lees ons pizzamagazine of bezoek onze pizzapagina met meer dan 100 pizzarecepten!

 

Bekijk hier de receptvideo: Pizza met spek en gehakt