pizza toppings recept voor het beleggen van je pizza- Tante Fanny

Je eigen pizza beleggen

Tante Fanny geeft tips

Van Tante Fanny

Graag je eigen pizza beleggen? Als je regelmatig pizza op tafel zet kan steeds dezelfde topping gaan vervelen. Ook is het zonde om steeds weer hetzelfde te maken met je pizzadeeg. Er zijn namelijk zoveel verschillende mogelijkheden! Vindt je kind of partner een pizza met jouw favoriete beleg maar niks, deel de pizza in tweeën en beleg beide helften met andere ingrediënten. Zo kan iedereen genieten van de #pizzaparty. Wij inspireren jou graag met verschillende ingrediënten die heerlijk zijn als topping voor op je pizza. Een pizzaparty is namelijk altijd een goed idee! Beleg je pizza voor een verjaardag, diploma, met Valentijnsdag of Pasen of voor de gezellige zomeravonden in de tuin!

Je eigen pizza beleggen: de volgorde

Voor je de ingrediënten van jouw pizza kiest, geven we je graag nog even een handig overzicht van de volgorde om je pizza te beleggen!

Vers pizzadeeg als bodem

De smaak van je pizza valt of staat met je bodem. Je wilt deze natuurlijk niet te vet, niet te droog, niet te dik, én niet te dun hebben. Een luchtige en knapperige bodem is bij de meeste pizzaliefhebbers (en ook bij ons) favoriet! Maar hoe krijg je zo’n perfecte bodem? Je kunt de pizzabodem zelf maken, maar dit neemt natuurlijk wel wat tijd in beslag. Ga daarom voor een echt lekkere verse kant en klare pizza bodem zonder dat je daar extra werk aan hebt en haal een rol vers pizzadeeg in huis. Je kunt ons verse pizzadeeg ook bewaren, tot zo’n twee dagen in de koelkast. Ons pizzadeeg is altijd opgerold met een vel bakpapier. Je rolt het pizzadeeg (op het bakpapier) uit en kan zo meteen je pizza gaan maken en beleggen. Bij Tante Fanny kun je kiezen uit deze verschillende soorten degen:

  1. Tante Fanny vers pizzadeeg 400 gram 
  2. Tante Fanny vers pizzadeeg met potje saus 600 gram
  3. Tante Fanny spelt pizzadeeg 400 gram 
  4. Tante Fanny vers pizzadeeg rustiek met potje saus 600 gram 
  5. Tante Fanny vers pizzadeeg rustiek rond 280 gram

Saus smeren en pizza toppings strooien

Pizzadeeg uitgerold? Dan is het tijd om je pizza te gaan beleggen. De eerste belangrijke keuze die je tijdens het beleggen van je pizza maakt is: de saus. De meest populaire saus voor op pizza is tomatensaus, maar je kunt natuurlijk elke saus kiezen die je wilt. Bestrijk het deeg royaal met je favoriete saus voor het lekkerste resultaat. Als de hele pizza bedekt is met saus, dan kun je de pizza helemaal naar jouw hand zetten met de toppings. Tip van Tante Fanny: wees nooit zuinig met de kaas!

Populaire pizza soorten om te maken

Geen zin om zelf een pizza samen te stellen? Dan kun je altijd gaan voor een klassieke variant. De pizza Margherita is bij velen een terechte eerste keus. De pizza is simpel, maar toch vol van smaak wanneer je ingrediënten van kwaliteit gebruikt. Ook de pizza Hawaii wordt veel gegeten (of jij nu team ananas op pizza bent, of niet), net als de pizza pepperoni. Voor de visliefhebbers gaat een pizza belegd met tonijn er ook altijd wel in.

Uitgebreide pizza toppings en ingrediënten lijst!

Wij als pizza liefhebbers moedigen jou natuurlijk aan om zoveel mogelijk verschillende pizza’s te proberen. Denk dus vooral outside the (pizza)box wanneer je denkt dat je alles al geproefd hebt. Want welke kaas is nu allemaal lekker op pizza? En wat zijn de beste pizza toppings om toe te voegen na het bakken? Heb je een wel eens gehoord over een gezonde pizza, en met welke toppings je die kan maken? Wij zetten onze favoriete pizza toppings ideeën op een rij.

Sauzen

Tomatensaus, Barbecue saus, Crème fraîche, Roomkaas, Roomsaus, Pesto, Knoflookolie, Rode bonensaus

Kazen

Mozzarella, Ricotta, Goudse kaas, Parmezaan, Gorgonzola, Fetakaas, Cheddar, Brie, Blauwe kaas, Parmigiano, Pecorino, Emmentaler, Manchego, Geitenkaas, Vegan kaas

Vlees, vis vega

Mee de oven in: Salami, Ham, Kip, Gehakt, Chorizo, Spekjes, Bacon, Shoarma, Pulled pork, Tonijn, Zalm, Ansjovis, Garnalen, Zeevruchten, Witvis, Surimi, Makreel, Mosselen, Vegetarisch gehakt, Tofu, Ei

Toevoegen na het bakken: Carpaccio, Rosbief, Rauwe Ham, Gerookte Zalm

Groente en fruit

Tomatenplakjes, Cherry tomaatjes, Zongedroogde tomaatjes, Ui, Knoflook, Paprika, Courgette, Aubergine, Champignons, Olijven, Artisjok, Broccoli, Prei, Ananas, Mais, Spinazie, Andijvie, Groene aspergetips, Pompoen, Sperziebonen, Pepers, Vijgen, Kappertjes, Venkel, Bonen, Wortel, Boerenkool, Mango

Overige toppings (toevoegen na het bakken) voor op de pizza

Pijnboompitjes, Verse basilicum, Verse peterselie, Walnoten, Verse munt, zonnebloempitten, Amandelen, Vijgen, Rozijnen, Olijfolie, Balsamico siroop, Rucola, Lente ui, Kikkererwten, Kidneybonen

pizza diavolo - ingrediënten voor beleggen

Beleg nu ook jouw familie XL pizza met Tante Fanny

Elke familie heeft zo haar eigen tradities. En wat is er nu leuker dan een familie pizza night? Samen rond de keukentafel een familie pizza beleggen met Tante Fanny XL pizzadeeg. Beleg verschillende delen van de pizza gemakkelijk met verschillende toppings zodat iedereen kan eten wat hij of zij het lekkerst vindt. Met dit extra grote pizzadeeg zorg je ervoor dat er genoeg pizza is voor iedereen – want zeg nou zelf, van pizza krijg je nooit genoeg! Niet alleen is het beleggen van de XL pizza ontzettend gezellig om samen te doen, maar ook leerzaam. Zo leren kinderen over verschillende ingrediënten en smaken. Jouw familie pizza avond is dus niet alleen leuk en lekker, maar ook nog eens leerzaam.

En voor de dagen dat je eens iets anders wilt dan de traditionele pizza, biedt Tante Fanny ook het Flammkuchendeeg XL. Dit dunne en knapperige deeg is een perfecte basis voor een lichtere, maar even smaakvolle maaltijd. Beleg het met crème fraîche, spekjes, en uien voor een authentieke Elzasser flammkuchen, of wees creatief en probeer je eigen variaties. Net als de pizzadeeg, is de flammkuchen XL groot genoeg voor het hele gezin en is het een leuke afwisseling voor jullie pizza avonden! Zo Fannytastisch simpel kunnen mooie familiemomenten zijn.

Beleg jouw pizza naar de gelegenheid

Een pizza party beperkt zich niet tot één gelegenheid. Vier alle mooie momenten met jouw belegde pizza. Van een verjaardag of bbq tot Valentijnsdag of Pasen. Momenten als deze zijn namelijk het perfecte moment om van lekker eten te genieten. En om deze speciale dagen nog unieker te maken, kun jij jouw pizza hier op aanpassen. Maak bijvoorbeeld een pizza in de vorm van een paashaas en beleg deze met toppings die passen bij de lente. Denk aan verse groene asperges, eieren of gerookte zalm. Deel vervolgens je belegde pizza met vrienden en familie en maak jouw paasmoment onvergetelijk! Naast dit heerlijke diner nog op zoek naar paasontbijt of paasbrunch ideeën? Ook daarmee helpt Tante Fanny je verder!

Eindeloos variëren met pizza’s maken

Van nieuwe toppings tot verschillende sauzen, er zijn veel verschillende mogelijkheden om te variëren met ingrediënten op vers pizzadeeg. Maak je pizza helemaal naar eigen smaak en blijf nieuwe variaties ontdekken!

Ga jij je pizza anders beleggen met een van de ingrediënten die we genoemd hebben? Of ben je op een idee gekomen voor een bijzondere pizza topping? Deel het met ons op Facebook en Instagram!

Meer inspiratie opdoen? Lees ons pizzamagazine of bezoek onze pizzapagina met meer dan 100 pizzarecepten!

Bekijk hier de receptvideo: Pizza met spek en gehakt