
Je eigen pizza beleggen
Van Tante Fanny
Graag je eigen pizza beleggen? Als je regelmatig pizza op tafel zet kan steeds dezelfde topping gaan vervelen. Ook is het zonde om steeds weer hetzelfde te maken met je pizzadeeg. Er zijn namelijk zoveel verschillende mogelijkheden! Vindt je kind of partner een pizza met jouw favoriete beleg maar niks, deel de pizza in tweeën en beleg beide helften met andere ingrediënten. Zo kan iedereen genieten van de #pizzaparty. Wij inspireren jou graag met verschillende ingrediënten die heerlijk zijn op je pizza.
Je eigen pizza beleggen: de volgorde
Voor je de ingrediënten van jouw pizza kiest, geven we je graag nog even een handig overzicht van de volgorde om je pizza te beleggen!
Vers pizzadeeg als bodem
De smaak van je pizza valt of staat met je bodem. Je wilt deze natuurlijk niet te vet, niet te droog, niet te dik, én niet te dun hebben. Een luchtige en knapperige bodem is bij de meeste pizzaliefhebbers (en ook bij ons) favoriet! Maar hoe krijg je zo’n perfecte bodem? Je kunt de pizzabodem zelf maken, maar dit neemt natuurlijk wel wat tijd in beslag. Ga daarom voor een echt lekkere verse kant en klare pizza bodem zonder dat je daar extra werk aan hebt en haal een rol vers pizzadeeg in huis. Je kunt ons verse pizzadeeg ook bewaren, tot zo’n twee dagen in de koelkast. Ons pizzadeeg is altijd opgerold met een vel bakpapier. Je rolt het pizzadeeg (op het bakpapier) uit en kan zo meteen je pizza gaan beleggen. Bij Tante Fanny kun je kiezen uit deze verschillende soorten degen:
- Tante Fanny vers pizzadeeg 400 gram
- Tante Fanny vers pizzadeeg met potje saus 600 gram
- Tante Fanny spelt pizzadeeg 400 gram
- Tante Fanny vers pizzadeeg rustiek met potje saus 600 gram
- Tante Fanny vers pizzadeeg rustiek rond 280 gram
Saus smeren en toppings strooien
Pizzadeeg uitgerold? Dan is het tijd om je pizza te gaan beleggen. De eerste belangrijke keuze die je tijdens het beleggen van je pizza maakt is: de saus. De meest populaire saus voor op pizza is tomatensaus, maar je kunt natuurlijk elke saus kiezen die je wilt. Bestrijk het deeg royaal met je favoriete saus voor het lekkerste resultaat. Als de hele pizza bedekt is met saus, dan kun je de pizza helemaal naar jouw hand zetten met de toppings. Tip van Tante Fanny: wees nooit zuinig met de kaas!
Populaire pizza soorten
Geen zin om zelf een pizza samen te stellen? Dan kun je altijd gaan voor een klassieke variant. De pizza Margherita is bij velen een terechte eerste keus. De pizza is simpel, maar toch vol van smaak wanneer je ingrediënten van kwaliteit gebruikt. Ook de pizza Hawaii wordt veel gegeten (of jij nu team ananas op pizza bent, of niet), net als de pizza pepperoni. Voor de visliefhebbers gaat een pizza met tonijn gaat er ook altijd wel in. Klik op de linkjes voor Tante Fanny’s recepten van deze klassiekers.
Ga jij je pizza anders beleggen met een van de ingrediënten die we genoemd hebben? Of ben je op een idee gekomen voor een bijzondere pizza? Deel het met ons op Facebook en Instagram!
Uitgebreide pizza toppings en ingrediënten lijst!
Wij als pizza liefhebbers moedigen jou natuurlijk aan om zoveel mogelijk verschillende pizza’s te proberen. Denk dus vooral outside the (pizza)box wanneer je denkt dat je alles al geproefd hebt. Want welke kaas is nu allemaal lekker op pizza? En wat zijn de beste pizza toppings om toe te voegen na het bakken? Heb je een wel eens gehoord over een gezonde pizza, en met welke toppings je die kan maken? Wij zetten onze favoriete pizza toppings ideeën op een rij.
Sauzen
Tomatensaus, Barbecue saus, Crème fraîche, Roomkaas, Roomsaus, Pesto, Knoflookolie, Rode bonensaus
Kazen
Mozzarella, Ricotta, Goudse kaas, Parmezaan, Gorgonzola, Fetakaas, Cheddar, Brie, Blauwe kaas, Parmigiano, Pecorino, Emmentaler, Manchego, Geitenkaas, Vegan kaas
Vlees, vis vega
Mee de oven in: Salami, Ham, Kip, Gehakt, Chorizo, Spekjes, Bacon, Shoarma, Pulled pork, Tonijn, Zalm, Ansjovis, Garnalen, Zeevruchten, Witvis, Surimi, Makreel, Mosselen, Vegetarisch gehakt, Tofu, Ei
Toevoegen na het bakken: Carpaccio, Rosbief, Rauwe Ham, Gerookte Zalm
Groente en fruit
Tomatenplakjes, Cherry tomaatjes, Zongedroogde tomaatjes, Ui, Knoflook, Paprika, Courgette, Aubergine, Champignons, Olijven, Artisjok, Broccoli, Prei, Ananas, Mais, Spinazie, Andijvie, Groene aspergetips, Pompoen, Sperziebonen, Pepers, Vijgen, Kappertjes, Venkel, Bonen, Wortel, Boerenkool, Mango
Overige toppings (toevoegen na het bakken)
Pijnboompitjes, Verse basilicum, Verse peterselie, Walnoten, Verse munt, zonnebloempitten, Amandelen, Vijgen, Rozijnen, Olijfolie, Balsamico siroop, Rucola, Lente ui, Kikkererwten, Kidneybonen
Eindeloos variëren met pizza
Van nieuwe toppings tot verschillende sauzen, er zijn veel verschillende mogelijkheden om te variëren met ingrediënten op vers pizzadeeg. Maak je pizza helemaal naar eigen smaak en blijf nieuwe variaties ontdekken!
Ga jij je pizza anders beleggen met een van de ingrediënten die we genoemd hebben? Of ben je op een idee gekomen voor een bijzondere pizza? Deel het met ons op Facebook en Instagram!
Meer inspiratie opdoen? Lees ons pizzamagazine of bezoek onze pizzapagina met meer dan 100 pizzarecepten!
Bekijk hier de receptvideo: Pizza met spek en gehakt