rabarbertaart

Rabarbertaart

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
0 / 5
0 Bewertungen
vegetarisch recept

Rabarbertaart is een heerlijk zomers dessert dat perfect past bij het rabarberseizoen. Met het quiche- en taartdeeg van Tante Fanny maak je deze taart in een handomdraai!

Ben je al nieuwsgierig naar dit verrukkelijke rabarbertaart recept? Volg de stappen en maak jouw rabarbertaart met bladerdeeg van Tante Fanny!

  • 200° C, ca. 30 min.
  • 190° C
  • ca. 15 min.

Ingrediënten:

  • 1 rol  Tante Fanny vers bladerdeeg 270 g
  • 750 g rabarber, gewassen, geschild, in blokjes gesneden
  • 200 ml slagroom
  • 3 eieren
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 8 eetlepels fijne kristalsuiker
  • Zout

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Bladerdeeg 10 min. voor het verwerken uit de koelkast nemen. Oven op 200° C voorverwarmen.

  2. Stap 2

    Deeg met het meegerolde bakpapier op een bakplaat uitrollen. Met een vork gaatjes prikken in de bodem.

  3. Stap 3

    De blokjes rabarber met 3 eetlepels kristalsuiker mengen en over het bladerdeeg verdelen.

  4. Stap 4

    Slagroom, eieren, vanillesuiker en de rest van de kristalsuiker met een snufje zout luchtig kloppen en gelijkmatig over het bladerdeeg verdelen.

  5. Stap 5

    De rabarbertaart onderin de voorverwarmde oven 200° C ca. minuten bakken, tot de rand goudbruin kleurt.

De lekkerste rabarbertaart maak je met het deeg van Tante Fanny

Het bladerdeeg van Tante Fanny is gemaakt van hoogwaardige ingrediënten en heeft een krokante en luchtige structuur. Ook is het verse bladerdeeg van Tante Fanny gemaakt van puur plantaardige ingrediënten en zijn er geen conserveringsmiddelen en kleurstoffen gebruikt. Het deeg is geschikt voor zowel zoete als hartige gerechten. Door het bladerdeeg te gebruiken tijdens het maken van je rabarbertaart bespaar je tijd en moeite en ben je verzekerd van een overheerlijk resultaat.

Rabarbertaart met bladerdeeg

Rabarbertaart is een heerlijk zomers dessert dat perfect past bij het rabarberseizoen. Door het gebruik van het bladerdeeg van Tante Fanny, maak je deze taart snel en gemakkelijk. Geniet van de friszure smaak van rabarber in combinatie met de krokante en luchtige structuur van het deeg. Experimenteer ook gerust met andere variaties op deze rabarbertaart of bekijk onze bladerdeeghapjes voor een gezellige avond met je familie en ontdek jouw favoriete gerecht.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.